Nu de jonge duivenvluchten van start zijn gegaan, geniet ik volop van de duivensport, vooral na die prachtige prestatie van vorige week. Het gaat goed met mijn draai vinden in de vereniging, en afgelopen zaterdag was een dag om nooit te vergeten. Afgelopen zaterdag kwamen ze perfect af, alleen jammer dat de eerste duiven nog wat extra rondjes maakten. Anders hadden ze echt weer een vroege plek in de regio bemachtigd. Maar ja, daar moet je niet over treuren, dat hoort erbij.

Een Glimlach van Oor tot Oor

Van de 32 duiven slaagden maar liefst 27 erin om in de prijzen te vliegen, en als beloning kreeg ik de 2e plaats bij de grootmeesters. Natuurlijk hoop je altijd een keer die eerste plek te pakken, maar nu ben ik blij dat het niet zo was. Het was juist Ton Stenekes die met 10 duiven meedeed en 9 prijzen in de wacht sleepte. Ton is deze keer echt de welverdiende grootmeester, niemand kon dit weekend tegen hem op. Hij heeft een klein groepje duiven gehuisvest op het landje.

Een Helpende Hand voor Ton

Vanwege gezondheidsredenen mag Ton niet meer in direct contact komen met de duiven. Daarom hebben we besloten om een hokje in te richten met wat jonge duiven die vanaf de buitenkant verzorgd kunnen worden. Ik pak ze op en doe af en toe wat verzorging aan de binnenkant, zodat hij op zaterdag toch kan genieten en zijn eigen duiven kan zien thuiskomen.
De Duivencollectie van Ton
Op papier lijkt het een verzameling van allerlei verschillende duiven, maar is dat wel echt zo? Ton begon met 14 duifjes, waarvan hij er nu nog 12 heeft. Ongeveer de helft daarvan komt uit duiven die we hebben gekweekt uit de duiven van Bert de Klerk, gekruist met duiven van Ferry de Kok. Maar de andere helft is letterlijk en figuurlijk bij elkaar gezocht.

Onverwachte Gasten in December

De afgelopen paar jaar hebben we in de winter wat duiven verzorgd voor Edward Schrijvers als hij een maand op vakantie ging. Afgelopen winter pasten we op de G- en H-Calis duiven van Edward. Alles zat bij elkaar, op de grond en zelfs in de loketkasten lagen eieren die zo in de mest emmer terecht kwamen. Eeuwig zonde natuurlijk, maar ja, wat kun je eraan doen? Toen vond ik nog wat overnachtduiven waar af en toe een eitje bij lag, dus dacht ik: waarom niet? Uit de emmer met mest zocht ik een zestal eieren die qua kleur overeenkwamen en heb ze in de nesten gelegd bij de overnachtduiven. Alle eieren zijn uitgekomen, en de jongen zijn in het hok geplaatst waar Ton nu zo goed mee vliegt. Snap je nu waarom ik zeg dat het een allegaartje is, maar de kwaliteit straalt ervan af? Bedankt, Edward!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *