Verlies is een onvermijdelijk deel van het leven, en op 22 juli bereikte ons het droevige nieuws van het overlijden van Joop Dok. Een naam die in de loop der jaren niet alleen synoniem werd met een grote mond, maar ook met een piepklein hartje. Joop Dok, een man wiens aanwezigheid en passies een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten.

Een Kleurrijk Karakter

Joop Dok stapte voor het eerst mijn leven binnen in 1986, en vanaf het eerste moment was zijn aanwezigheid als een felle neonlamp, hij kon je behoorlijk irriteren. Zijn grote mond was zijn handelsmerk, maar er lag altijd meer onder de oppervlakte. Joop’s kleurrijke karakter en scherpe geest maakten hem een persoonlijkheid die je niet snel zou vergeten.

Passie voor Duivensport

Jaren later, stond ik weer oog in oog met Joop, maar dit keer in de wereld van de duivensport. Tot mijn verbazing was hij nog steeds dezelfde persoon, met die unieke uitstraling die alleen Joop bezat. Zijn passie voor duiven was niet te ontkennen en zijn vastberadenheid maakte hem tot een opvallende figuur binnen de vereniging.
Joop was niet alleen een man van woorden, maar ook van daden. Hij zette zich met hart en ziel in om Lelystad bij afdeling 7 te krijgen. Zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen brachten succes.

Toen onze vereniging een nieuwe voorzitter nodig had, aarzelde Joop niet om zijn hand op te steken en die rol op zich te nemen. Hij heeft de club PV de Lelybode jarenlang met toewijding en vasthoudendheid geleid, waarbij hij zijn energie en vastberadenheid ten volle inzette. Zijn toewijding aan de duivenclub en zijn vermogen om anderen te inspireren, waren bewonderenswaardig.

De Kenmerkende Telefoontjes

De laatste tijd nam Joop vaak de telefoon op om mij te bellen. Na het verlies van zijn vrouw werden de gesprekken veel serieuzer van aard, maar zijn kenmerkende humor was nooit ver weg. De bijnaam “Joop Jok” droeg hij niet voor niets, en zijn vermogen om humor in zelfs de moeilijkste tijden te brengen, was bewonderenswaardig.

De Eindgroet van Joop

Zijn telefoontjes eindigden altijd op dezelfde manier: “Wimpie, we hebben weer even gesproken. Doe de groetjes aan je vrouwtje.” Die eindgroet was typerend voor Joop, een man die om anderen gaf, zelfs in zijn laatste dagen. We zullen zijn belletjes en die unieke groet missen.

Een Laatste Gesprek

Bij het bezorgen van zijn duivenvoer, had ik de kans om nog een laatste gesprek met Joop te voeren. Op dat moment werd duidelijk dat de levendige Joop die we kenden, aan het veranderen was. Zijn aanwezigheid was anders, en het was duidelijk dat zijn reis ten einde liep.

Joop Dok heeft een blijvende indruk achtergelaten. Zijn vastberadenheid, humor en toewijding aan anderen zullen voortleven in de herinneringen van degenen die hem kennen. Zijn leven herinnert ons eraan dat er meer schuilt achter oppervlakkige indrukken en dat een klein hartje soms de grootste impact kan hebben.

Het verlies van Joop Dok herinnert ons er ook aan dat ieder leven zijn eigen verhaal heeft, vol nuances en diepe lagen. Zijn persoonlijkheid was als een kleurrijk schilderij, met elke penseelstreek die zijn eigen unieke betekenis droeg. Joop liet ons zien dat echte grootsheid schuilt in het vermogen om anderen te raken en te inspireren.

Het ga je goed Joop, we zullen elkaar ongetwijfeld nog een keer treffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *