Gedurende mijn lange duiven carrière heb ik al enkele keren de overstap gemaakt naar een andere duivenvereniging. Ik moet zeggen dat ik mij bij mijn laatste vereniging PV de Plassenjagers bijzonder thuis heb gevoeld. Het was een geweldige club met vriendelijke en gezellige leden, waar iedereen zijn bijdrage leverde en zeer professioneel met de duivensport bezig is.

Uitdagingen en gezondheid

Door mijn gezondheidstoestand kan ik echter niet altijd meer naar de duivenclub of feestavonden. Na recent weer een herseninfarct te hebben gehad, besef ik des te meer hoezeer dit mijn lichaam heeft aangegrepen. Naast fysieke uitdagingen, vind ik het ook lastiger om me in groepen met mensen te concentreren. Sociale interacties zijn dan erg vermoeiend.

De overstap naar PV Lelystad

Om deze redenen heb ik gekozen voor PV lelystad, wat het eenvoudiger maakt om taken zoals het klokken of inkorven van de duiven aan iemand anders over te laten. Hoewel stoppen met de duivensport misschien een betere keuze zou zijn, is dit na een leven lang deze sport te hebben beoefend, niet eenvoudig. Ik hoop op deze manier het komende seizoen nog te kunnen voltooien.

Gemengde gevoelens en toekomstperspectief

Het is teleurstellend te horen dat sommige leden tegen mijn lidmaatschap waren. Ik zal geen namen noemen uit privacyoverwegingen. Maar als ik iemand tekort heb gedaan, laten we het bespreken en in gesprek gaan. Dit kan de duivensport alleen maar ten goede komen. Gelukkig waren er ook leden die mij wel van harte welkom heetten.

Ondanks de uitdagingen en de gemengde gevoelens, ben ik vol goede moed. Ik kijk uit naar wat dit seizoen zal brengen, vastberaden om mijn passie voor de duivensport levend te houden en tegelijkertijd rekening te houden met mijn gezondheid.

Het is een periode van aanpassing, al voelt het toch enigszins dubbel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *