Vliegen met die hap

Vliegen met die hap

Het is zover we mogen beginnen, nooit verwacht maar precies volgens schema gaat het seizoen van start.Met de hulp van Ilse ( de vliegende kapster) hebben we nog even tijd vrij kunnen maken om de doffers twee dagen achter elkaar naar Noordeloos te brengen. Dat was niet alleen heel gezellig met Ilse, het is zeker ook belangrijk geweest voor de weduwnaars. De doffers zijn er van opgeknapt. Maar niet alleen de doffers knappen op, volgens Ilse begin ik zo langzamerhand op een kerkuil te lijken qua kapsel dus je snapt het al met de Paasdagen liep ik er weer netjes bij, ze heeft me toch een tondeuse.

Bloednerveus zijn ze

Zaterdag was het dan eindelijk zover, met een kopwind en waterkoud waren de duiven toch nog redelijk vroeg in de ochtend gelost vanuit Meer. Een afstand van 108 km voor het landje. We wisten het al, met deze vlucht zouden de duiven niet veel harder gaan als 70 km per uur en dat klopte aardig.

De doffers kwamen redelijk goed af maar wat waren ze nerveus. Logisch natuurlijk want trainen overdag is bijna niet meer mogelijk, zodra de duiven de lucht in gaan worden ze door roofvogels aangevallen. De doffers vliegen zich helemaal leeg om te ontkomen aan de rovers, het seizoen moet nog van start en de duiven beginnen nu al te slijten.

Onze duivinnen zijn er nog steeds niet uit geweest, het is de bedoeling om ze voor de dagfond in te vliegen maar hoe we dat gaan doen daar zijn we nog niet over uit.  Wanneer het zo doorgaat dan zijn we snel door onze duiven heen, met de duiven van Ilse en Emiel meegerekend zijn het er nu al ruim 50 die zijn opgepeuzeld op het landje, lang leve de natuur en maar meer nestkasten ophangen voor die gluiperds.Ook de duiven die Zaterdag van de africhting thuis kwamen kregen gelijk een havik of sperwer achter zich aanGeloof me we hebben echt zin in het nieuwe seizoen maar zien gewoon tegen de Zaterdag op.

Erwtensoep met roggebrood op 2e Paasdag

De eerste Paasdag viel het nog mee met het weer, het was gepland om de tweede ronde jongen van Ilse eruit te laten en de 2e Paasdag onze 2e ronde.Het was ouderwets gezellig, Ilse had ons weer weten te verrassen met een complete paasbrunch en er is een berg werk verzet zowel in als buiten de hokken.

Met het uitwennen ging ook redelijk goed van de 21 jongen zaten er weer 18 in het hok. Jammer genoeg hebben 3 jongen de aanvallen niet overleefd maar voor de eerste keer buiten had het ook heel anders kunnen aflopen.

Het weer was 2e paasdag te slecht om ons 2e rondje naar buiten te laten, we zijn echt niet truttig het weer kan ons nooit zoveel schelen maar dit sloeg alles. Windstoten met hagelbuien we hebben iedereen afgebeld die normaal een bakkie komen doen om zelf zo snel mogelijk naar huis lekker aan de erwtensoep te gaan. Ik weet dat het niet gebruikelijk is maar ben toch blij dat er nog een restje erwtensoep in de pan zat.

Alles afhandelen deze week

Eind van de week willen we alles hebben afgehandeld, er moeten nog wat jongen afgeleverd worden en bij onze vrienden op Urk gaan we nog wat jongen brengen maar dan zit het er op dan gaan we ons concentreren op de wedvluchten. Laten we hopen op mooie vluchten en dat de polder een beetje mazzel heeft met de windrichting. Ik hoop dat het een vergissing is maar nu stonden er liefhebbers uit Amersfoort in de uitslag van Regio 1 je begrijpt als dat zo blijft en dan met een wind uit het westen dan is de gein er snel af voor de flevo polder.