Er is niet veel aan op het moment bij de duiven, paratyfus kuren en enten zit er op.

Saaie bedoening die duiven

Er is niet veel aan op het moment bij de duiven, paratyfus kuren en enten zit er op. Loslaten van de duiven gaat door de roofvogels al een poosje niet meer dus veel meer als een handje voer de drinkbakken vullen en een bakkie koffie doen is er niet bij, lekker spannend zo.

Over roofvogels gesproken

Een paar maanden geleden zat ik in de lucht te kijken naar een roofvogel die overkwam, ik kon deze niet thuisbrengen.Deze mooi gekleurde vogel was iets groter dan een volwassen buizerd. Ik niet alleen maar ook de duiven op het landje hadden al snel in de gaten dat dit geen normale roofvogel was. Het was muisstil je hoorde geen vogels en ook de duiven in de rennen bewogen zich niet meer.Dit gedrag van de duiven hebben we tot tot nu toe alleen maar meegemaakt als er vanaf de Oostvaardersplassen een zeearend over de hokken kwam zweven. Een pracht gezicht en wat een spanwijdte je staat gewoon in de schaduw als er een zeearend overkomt. Toch hoop ik geen zeearend te zien tijdens een wedvlucht want dan kun je wel blijven schudden met je voerblik.Maar van de week heb ik deze vreemde roofvogel beter kunnen bekijken en gelijk opgezocht (van Henk geleerd) wat het voor roofvogel is. Het gaat om een Rode Wouw, hij valt onder de havikachtige het zou om een koppel gaan die bij ons in de buurt  zit volgens onze buurman. Ik snap dat je denkt hoe kan een duivenmelker waarvan er afgelopen jaar een stuk of 115 zijn opgevreten door roofvogels nou nog zo enthousiast zijn. Maar geloof me van zo een prachtvogel kan ik gewoon echt genieten.   

Kneep hem wel even met de rui

Door alle dingen die met het bijlichten tijdens het afgelopen seizoen zijn misgegaan, kneep ik hem best wel even.De pennen vlogen in de rondte en ik dacht als dit zo door blijft gaan dan zijn de duiven veel te snel door de rui. Het is natuurlijk wel een gezond teken en leuk voor de tentoonstelling maar wat koop je ervoor. Ik heb veel liever dat ze in Januari de laatste pen gooien dan heb ik het vanzelf sprekend over de vliegers.Maar als ik het zo bekijk dan gaat het de goede kant op. Ik denk dat het nu eind December of begin Januari gaat worden wanneer de tiende pen gegooid gaat worden dus paniek voor niets, althans dat hoop ik.

Schooieren is weer begonnen

De ellende is weer begonnen, de tentoonstellingen komen er weer aan en we moeten weer gaan bietsen en bedelen om wat knappe bonnen te krijgen voor de club.Zelf zijn we daar wat zuiniger mee geworden we geven maar een paar. bonnen dit jaar.Maar voor de echte bonnen die wat geld op kunnen brengen loopt het ook nog geen storm. Als je zelf moet schooieren (want dat is het) een paar keer je neus hebt gestoten is al snel de gein eraf maar we doen ons best.

Schoften zijn het

Van de week kwamen er van verschillende kanten berichten binnen dat bij Toon en Piet Jacobs uit Nes a/d Amstel acht van hun beste duiven zijn gestolen.Toen ik in de begin jaren negentig lid was van de vereniging P.v.de Snelvlieger in Ouderkerk a/d Amstel waren Toon en Piet al de absolute toppers op de overnacht vluchten. En dat zijn ze nu nog steeds ook nu hadden Toon en Piet weer een super jaar.Maar dan deze domper, gewoon je toppers uit het hok gestolen echt verschrikkelijk. Vooral wanneer je nu niet meer weet wie je nog wel of niet kan vertrouwen.