Als geboren liefhebber van flora en fauna, vond ik het geweldig om samen te vissen met mijn vader op snoek en karper, ik leerde waar ik op moest letten en waar ik de meeste kans had om wat te vangen. Mijn vader was er een meester in en van wie kan je dat beter leren. Met duiven is het niet veel anders en naarmate ik mij verdiepte in hun gedrag, verzorging en training. Wist ik mij steeds meer te onderscheiden van andere duivenmelkers. Door een eigen systeem te ontwikkelen dat geweldige prestaties tot gevolg heeft. Zoals afgelopen vrijdag op Niergnies. Een eerste in de regio en een tiende plek in de gehele afdeling.

Nieuwe Regio Overwinning Eindelijk Realiteit
De langverwachte, daadwerkelijke duivenvlucht vond plaats onder uitdagende omstandigheden en met een oostelijke wind. Deze omstandigheden spelen een cruciale rol in het selectieproces voor duiven die we het komende seizoen zullen vliegen. We begonnen dit seizoen met 32 duiven, maar na het verlies van 3 ervan, hebben we nu nog 29 duiven waarmee we verdergaan.

Toenemende Spanning Gedurende de Vlucht
De eerste meldingen van de Plassenjagers begonnen binnen te stromen via de app. Terwijl ik naar de real-time computergegevens keek, hoorde ik Ton verkondigen dat ze absoluut om 17.00 uur een duif moesten hebben om goed te presteren. Op 16.57 uur verscheen er een indrukwekkende blauwe doffer aan de horizon. Hoewel het nog twee minuten duurde voordat de duif landde en zijn vleugels vouwde, werd de duif met ringnummer 587 uiteindelijk om 16.59 uur geregistreerd.

Ton Stenekes, Grootmeester opnieuw in de Schijnwerpers
Ton Stenekes toonde opnieuw zijn meesterschap op het duivenhok. Hij blijft onbetwist de nummer één in de Grootmeester klasse van regio Noord met zijn Calis-duiven, afkomstig van Edward Schrijvers. Dit seizoen is hij slechts één duif kwijtgeraakt een hele prestatie op zich.

Nakomelingen van Dominator en Trompetter
Een interessant detail is dat de eerste en tweede duif die ik kreeg van Ferry de Kok afstammen van de Dominator van Robin Rigter uit Eemnes en de Trompetter van K. Post uit Kampen. Deze duiven hebben hun waarde al meerdere malen bewezen. Dit geldt eveneens voor andere duiven die ik van Ferry de Kok heb ontvangen.
Opnieuw beginnen in de duivensport is geen eenvoudige opgave, vooral niet wanneer je een nieuw hok moet opbouwen. Maar op deze manier wordt het niet alleen draaglijk, maar zelfs uiterst plezierig.

Samen Sterker in de Duivensport
Deze overwinning benadrukt de kracht van vastberadenheid en passie binnen de duivensport. Dankzij mede-duivenliefhebbers hebben we nu aangetoond dat een nieuwe start kan leiden tot groots succes. Dit bewijst opnieuw dat passie en doorzettingsvermogen altijd beloond worden in de duivensport, en dat zelfs een steenmarter dat niet kan dwarsbomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *