Het is om te janken

Het is om te janken

Je zal wel denken weer dat gezeik over die roofvogels maar het is echt om te janken op het ogenblik. We houden niets over, het hok van Henk waar de overnachters in zitten daar is de ploeg al meer dan gehalveerd. De 2e ronde van de jonge duiven is helemaal een drama. We blijven duiven bijzetten maar ook deze afdeling is half leeg, er is echt geen gein meer aan.

Stress bij de oudjes

We zijn al blij dat het seizoen is begonnen met een kopwind, de oude doffers zijn door de vele aanvallen één bonk met stress. Landen durven ze niet meer, ze gaan boven de roofvogels vliegen en laten we eerlijk zijn een paar minuten per duif verspelen is op een Vitesse vlucht heel wat plaatsen in de regio. We weten voor ons zelf dat de duiven op tijd waren, maar om ze op de plank te krijgen dat wil voor geen meter lukken zolang ze nog zo nerveus zijn. Maar we blijven positief, vaak is het zo dat het de komende weken wat minder gaat worden met de aanvallen van roofvogels. Meestal wanneer er jonge ganzen en eenden kuikens zijn dan gaat het wat rustiger worden.

Duivinnen

Onze duivinnen zijn er nog helemaal niet uit geweest maar het is wel duidelijk dat we ze nodig gaan hebben met de dubbel vluchten. Vorige week hebben we de duivinnen in de mand gedaan en naar Meerkerk gebracht en afgelopen Woensdag gelost in Arendonk waar ze het behoorlijk moeilijk mee hebben gehad. Vrijdag gewoon ingekorfd voor lessines en ze waren er allemaal weer dus nu even doorzetten dan zijn ze goed met de eerste dagfond vlucht over drie weken.

De nachtmerrie voor een duivenmelker

Afgelopen zaterdag waren we mooi op tijd klaar voor de vlucht, we hadden er zin in maar dan een half uur voordat de duiven in Lessines gelost zouden worden stopt er een donker rood autootje op de parkeerplaats. Op de rechter voorstoel lagen wat pakken met vla en yoghurt, ik denk dat meen je niet dat is het ergste wat een duivenmelker kan overkomen om op een Zaterdag met een Vitesse vlucht de altijd prettig gestoorde Adrie uit Heerhugowaard op visite te krijgen om bij ons naar een vlucht kijken. Met ons vaste ploegje maakt het niet zoveel uit hoe druk het is maar met Adrie erbij dat ga ik niet trekken. Ik ben dan ook maar weggegaan tot ongeveer een kwartier voor dat de duiven zouden kunnen vallen, ik moest wel terug want de module lag nog in de auto. Zelf heb ik kleinkinderen die behoorlijk druk zijn en op tijd een ritalinnetje nodig hebben dus ik ben echt wel wat drukte gewend maar Pudding Adrie daar wen ik nooit aan. Wat is deze man druk en dan die lach als hij al thuis is hoor je hem nog steeds, het blijft maar onder je fontanel hangen. Ik heb hem wel eens in contact gebracht met Dolle Dries die vlak bij hem woont maar Dolle Dries die zelf zo gek is als een deur wist mij te vertellen dat hij de zenuwen kreeg van Adrie, en juist nu op een Vitesse vlucht met een ploeg duiven mee die al niet durven te landen komt hij een bakkie doen. Niet alleen een bakkie maar ook de twee pakken met koeken en een zak met croissantjes verdwenen als sneeuw voor de zon. We hebben ons best gedaan om te vragen of hij niet wou schreeuwen als de eerste duif aankwam, ik hou me mond zegt Adrie (met volle mond) dat beloof ik. Maar toen de eerste duif aankwam was het net of Ajax in de Arena een doelpunt scoorde. Adrie was wel heel enthousiast wat een kabaal kan deze man maken, de blauwe doffer die sowiezo al geen zin had om naar beneden te komen had deze geluiden nog nooit gehoord. Normaal maak ik me niet zo erg druk met de vluchten maar geloof me ik was in staat om een dartbord om zijn nek te hangen en zonder bril wat pijltjes te gooien. Maar er zit natuurlijk totaal geen kwaad in deze man en we hebben hem dan ook goed geholpen en wat adressen voor hem opgeschreven van de toppers uit Almere die Adrie ook goed kent. We weten zeker dat Henk-Roy-Richard en nog een paar van die snelle mannen het hartstikke leuk vinden als Adrie een bakkie komt doen om dan de duifjes te zien vallen. We hebben wel gezegd dat het een verrassing moet blijven en hij dus niet moet bellen van te voren. Adrie is nu drie keer bij ons geweest en het zijn dan ook precies drie tuinstoelen die we armer zijn geworden, ik hoop dat deze mannen meer geluk hebben met de tuinmeubels het geeft zo’n rommel hè. />