Het jonge duivenseizoen is volop aan de gang, en we hebben al vier vluchten achter de rug. De eerste twee vluchten hebben ons geweldige resultaten opgeleverd, zonder enig verlies en met een indrukwekkend aantal duiven dat in de prijzen is geëindigd. Een veelbelovende aanloop, maar de vraag blijft of onze nieuwe lichting duiven de verwachtingen kan waarmaken.

Wisselende Uitdagingen
Naarmate het seizoen vordert, steken nieuwe uitdagingen de kop op tijdens de derde en vierde vlucht. Hoewel we tevreden zijn met onze resultaten, is het percentage prijsduiven niet zo hoog als gehoopt. Helaas hebben we ook onze eerste verliezen moeten incasseren. Tijdens de laatste twee vluchten zijn er vier duiven achtergebleven. In België werd een duif gevonden die verstrikt was geraakt in een prikkeldraad, wat nu eenmaal kan gebeuren. Wat betreft de andere drie vermiste duiven ontbreekt helaas elk spoor.

Het Juiste Perspectief
Duidt dit op zwakte bij onze jonge duiven? Absoluut niet. De zwakke schakel in deze situatie ben ikzelf. De duiven die achterbleven, stonden niet voor niets op de inkorflijst. Ze waren zorgvuldig geselecteerd en in optimale conditie om deel te nemen. Helaas heeft mijn ongeduld en verlangen naar vroege aankomsten me parten gespeeld. Het blijkt dat het onverstandig was om de duiven te veel te motiveren met zuidwestelijke windomstandigheden. Een waardevolle les die me eraan herinnert dat geduld en strategisch inzicht cruciaal zijn in de duivensport. ????

Vooruitkijken naar Prachtige Uitdagingen
De komende vluchten van het jonge duivenprogramma staan voor de deur. Deze vluchten zijn niet alleen belangrijk voor de huidige competitie, maar tellen ook voor de fondclub.Voor mij is het een graadmeter voor de toekomstige dagfondraces. Ik kijk vol verwachting uit naar deze uitdagingen en heb het volste vertrouwen in de capaciteiten van onze duiven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *