Hey vrienden, het is een tijdje geleden dat ik wat van me heb laten horen. Eerlijk gezegd had ik gewoon geen zin. Maar nu ben ik weer terug en klaar om te vertellen over de avonturen van mijn gevleugelde vrienden. 

Waar beginnen we?

Laten we beginnen met de winter jongen geringd met oude ringen. Na het drama met de steenmarter had ik ook weinig keus wilde ik dit jaar weer meedoen.

In januari ging een groep van 28 jongen naar buiten, maar helaas werden ze slachtoffer van de genadeloze roofvogels die de omgeving van mijn duivenhok nauwlettend in de gaten houden. Het duurde dan ook niet lang dat mijn koppeltje met duiven snel gehalveerd werd naar 14. En bedenk dan moet je nog beginnen.

Toen het volgende probleem

Tja, dan ga je ze in je nieuwe club voor de eerste africhting inkorven en dan komt het. Van de 14 jonge duiven zijn er 11 doffertjes van pakweg 14 weken oud en die gaan dan in de mand tussen de oude (nest)doffers. Het leek wel of ze zo uit de boksring kwamen toen ze weer thuis kwamen.

Petje af voor mijn duiven

Deze zomer was hels, met alleen maar tegenwind en hoge temperaturen. Maar onze duiven zijn door weer en wind gegaan, hebben veelvuldig gevlogen en hebben ongelooflijk veel ervaring opgedaan. Als ik je nou vertel dat deze jonge duiven alle vitesse en wat loodzware midfond vluchten hebben meegemaakt, en tussendoor ook nog  2 keer met afdeling 5 en 6 mee zijn geweest. Dat is toch ongelofelijk knap.

Op het moment zijn er nu nog 10 duiven die over zijn, waarvan er nog 1 is opgepeuzeld dus in totaal zijn er maar 3 verspeeld, deze hebben inmiddels onwijs veel ervaring opgedaan. Als ik ze in de pennen kan houden, zullen ze op tijd klaar zijn voor de natour.
Petje af voor die kanjers. 

Moeilijke beslissing moeten nemen

De duiven voor Limoges waren goed ingevlogen en waren er klaar voor.
Ik was gek op mijn oude fond-duiven, maar na enkele valpartijen in het hok kwam ik tot de conclusie dat het te veel werk was zonder hulp en ik kon het gewoon niet meer aan. Dus met pijn in mijn hart heb ik gezorgd dat er alleen nog maar plek was voor 4 overgebleven duiven (3 doffers en 1 duivin), maar het zijn wel de best gekweekte duiven uit mijn lijn die ik graag wil blijven inbrengen in de toekomst.

Dus nu kan ik me volledig richten op mijn 35 jonge duiven. Oh ja, en er zijn nog 10 jongen met oude ringen en de vier overgebleven ouderen die altijd enthousiast meegaan op de dagfond en vooral met dit zomers weertje gaat het voor hen nu echt beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *