Kwekers gekoppeld Zoals gewoonlijk hebben we aan het eind november de kwekers bij elkaar gezet.Enkele weken geleden hebben we voor Ton Stenekes de stambomen zo heeft hij thuis op zijn gemak de 15 koppels op papier samengesteld.We weten inmiddels allang dat Ton hier veel werk van maakt, hij let op de kleinste details dus we hebben er het volste vertrouwen in. Ton koppelt niet alleen duiven hij koppelt alles wat los en vast zit. Hij schept Chinese Danio’s uit onze aquarium om te koppelen met zijn Chinese Danio’s. Wij krijgen dan weer jonge visjes terug. Hij wacht tot ons hondje loops is daar weet hij weer een mooi reutje voor en dan gaan we het maar niet over de buurtjes in zijn straat hebben.  De meeste buren heeft hij ook opnieuw gekoppeld, ik kan hem zeker aanbevelen onze expert op koppel gebied

Eieren zoeken

Gelijk met de tweede ronde van de kwekers gaan we de vliegduiven koppelen maar dat proberen we dit keer anders te doen.Van de jaarlingen die er zitten hebben we geen stambomen en duiven zonder een afstamming kweken we liever niet mee, ook al zijn ze nog zo goed.Dus het is de bedoeling om een rondje eieren van een liefhebber over te nemen met duiven die bij ons passen en waar de afstamming van bekend is. We zijn er druk mee bezig maar daar komen we wel uit.

Het rommelt

Na het vliegseizoen breekt er meestal weer een periode aan van geruchten. De sterkste indianen verhalen gaan er in de rondte waar maar zelden iets van klopt of van terecht komt. Maar nu rommelt het echt in de afdeling en waar rook is is vuur. Ik denk dat we het nu toch wel serieuzer moeten nemen als voorgaande jaren. Er wordt gepraat over eventueel nieuwe indelingen en eerlijk gezegd persoonlijk zou ik dat niet erg vinden.  Het is alweer zo’n 25 jaar geleden dat we door de unieke werkgebieden opnieuw zijn ingedeeld van Amsterdam naar de afdeling 7 midden Nederland.Na 25 jaar aan de westkant te hebben gezeten zou het toch wel eens leuk zijn om weer aan de oostkant mee te mogen vliegen. Het is misschien egoïstisch maar ik kijk er naar uit. Kom maar op met die westenwind waar we al jaren een bloed hekel aan hebben.

Vereniging gebruikt verstand

Het weekend van 11 december zou onze vereniging de jaarlijkse tentoonstelling hebben.De leden hadden er zin in, animo was er genoeg en de taken waren onder de leden al snel verdeeld. Lelystad valt net buiten de grens van het vervoersverbod in verband met de vogelgriep (wij zelf net niet op het landje) dus een tentoonstelling kan doorgaan.Maar kijk wat er om ons heen gebeurt. Door de corona staat de wereld compleet op zijn kop. Wat is er belangrijker de gezondheid van de leden of die paar uurtjes gezelligheid en dat beetje omzet wat binnen komt. Het bestuur van P.v Lelybode heeft netjes in overleg met de leden de beslissing genomen om hun gezond verstand te gebruiken en de boel af te blazen. Hoe jammer het ook is maar petje af voor de club.Nieuwe plannen voor een gezellige dag zijn er alweer genoeg en een tombola met een lekker hapje komt er echt wel. Alleen we wachten het juiste moment af en gaan niet de rottigheid opzoeken.