Wel weer even wennen om op duiven te zitten wachten en om zelf niks mee te hebben maar ik heb toch wel even genoten.

Op het landje zijn Ilse en Emiel dagelijks druk bezig met hun ploegje jonge duiven die inmiddels door de roofvogels is gehalveerd maar goed van de 80 zijn er nog 37 over. 

Afgelopen Vrijdag gingen de duiven voor het eerst mee met de oefenvlucht vanuit Breda. Ook van Henk is zijn ploeg van 14 de mand in gegaan. De voorspellingen van het weer waren prima. Zeker voor de flevopolder is een windje uit zuid/zuidoost perfect om voor de eerste keer de jonkies te spelen. 

Ik heb dan ook niet zo goed begrepen waarom er zo weinig animo voor was. Zelf ben ik ook nooit een voorstander geweest om bij de eerste africhting mee te doen bij de tweede of derde keer is de meeste rottigheid uit de manden vandaan. Aanstaande zaterdag is voor het samenspel van Lelystad al een punten vlucht vanuit Roosendaal dus waarom langer wachten.

De spanning op de gezichten van Ilse en Emiel was geweldig om te zien. Nog nooit hebben ze een vlucht meegemaakt met eigen duiven. Ze konden er bijna niet van slapen. Toen bekend was dat Breda om 09.10 gelost zou worden zaten deze twee mensen gespannen in de lucht te kijken, bij het zien van een zwaluw ging het rammel bakkie al van tafel.

Maar eerlijk is eerlijk toen de duiven echt vielen ging het best relaxed. Het was toevallig net even rustig er stonden geen roofvogels boven de hokken en de duiven kwamen goed binnen. Van de 37 die meegingen zitten er weer 33 in het hok en bij Henk zijn er 13 van de 14 terug dus we klagen niet.

Dat de kerels op het landje goed luisteren naar Ilse dat weten we zo langzamerhand wel maar de duiven deden het net zo, mooi om te kijken naar het verschil tussen deze twee nieuwkomers en een oude rot als Henk die ook op een afstandje als Breda van 100 km de grootste moeite heeft om zijn ogen open te houden en dat wil weer op de overnacht.😀

We hebben afgesproken om elkaar te helpen en niet tegen elkaar te vliegen maar laat Henk nou net 1 seconde eerder draaien dan Ilse. Ik weet zeker dat ze heeft gecontroleerd of Henk zijn klok niet toevallig een seconde voor loopt.

Maar over fanatiek gesproken er zit nog meer concurrentie aan te komen. Pauline heeft een mooi hok in de tuin en wil ook gaan spelen met de duiven. Ik weet dat als zij ergens aan begint is het voor 100% Ervaring met duiven heeft ze nog niet maar dat komt wel goed ze is veel aan het lezen ,zit alles al uit te spitten en heeft veel ervaring met het verzorgen van dieren. En nu al overal een drankje of pilletje voor in huis, we gaan het meemaken.