Lekker zitten slapen

Met de eerste twee vitesse vluchten wisten we voor ons zelf dat de eerste duif steeds netjes op tijd aankwam maar door de nervositeit van de duiven verspelen we helaas wel vele kostbare minuten. Jammer maar daar doe je nou eenmaal niks aan. Wanneer ze me vragen ben je tevreden dan lieg ik als ik ja zou zeggen.

Ook al komen de duiven niet goed naar binnen het gat tussen de eerste en de tweede duif is te groot. De duiven hoeven nu geen superform te hebben maar het mag niet gebeuren dat we steeds 6 minuten moeten wachten op de tweede duif.

De situatie is op het moment verre van ideaal.  Duiven die in de middag om 16.00 uur gaan trainen, vliegen tegen het donker nog steeds maar dan niet door een geweldige conditie maar door pure angst.  Wanneer we naar huis gaan, blijven de hokken open staan zodat de duiven snel naar binnen kunnen als ze eindelijk wat moed verzamelt hebben. Met een koude wind erbij van de afgelopen dagen gooi je maar een paar handen extra voer in het hok. Wat mag je dan op Zaterdag nog verwachten van ze. 

Vrijdag met het pakken van de duiven ben ik geschrokken hoe ze aanvoelde. Op donderdag heb ik ze behoorlijk zwaar opgevoerd en tot mijn stomme verbazing had ik een stelletje slappe dweilen in de hand waar weinig gewicht op zat en totaal geen spanning.

Dingen als het geel of wormen, weet ik zeker dat is uit te sluiten dus dan ga je verder kijken.Tja en wat blijkt dan, dat ik heb lopen slapen. Alle duiven hadden stuitluis iets waar ik altijd alert op ben maar vanaf de eerste vlucht niet meer naar gekeken had. Lekker weer want ik heb wel  altijd commentaar op andere liefhebbers.

Met de overnachters erbij leek het ons verstandig om precies een mand met doffers en een mand met duivinnen te maken zodat er geen duiven van clubgenoten bij ons in de mand werden geplaatst. Zo zijn we dan wel weer. Uiteraard ook even een app in de rondte gestuurd het is tenslotte in het belang van de hele vereniging. 

Zondagmorgen alle duiven behandeld tegen stuitluis want ze moeten weer snel in goede conditie gaan komen. En als we de weermannen moeten geloven dan gaat Zaterdag de wind naar het zuiden draaien en beginnen de temperaturen te stijgen. Het warme weer komt eraan beter voor de doffers en met een wind uit het zuiden misschien zelfs Zuidoost vallen er in de Flevopolder de echte vroege duiven.