Goed begin

De winterkweek loopt op rolletjes, van de 22 koppels is er 1 ei onbevrucht, de andere 21 koppels hebben allemaal tussen 5 dec en 9 dec het eerste ei gelegd en zo te zien zijn alle eieren bevrucht. Dat is een goed begin gezien ondanks er nog diverse jonge duiven in de kweekhokken bijgezet zijn.

Beweging

De duivensport begint ook weer wat in beweging te komen en dan maakt het niet uit of het nou positief of negatief is. Er komen bijvoorbeeld weer regelmatig berichten en vragen binnen over de nieuwe sectorindelingen over hoe de nieuwe vlieggebieden er uit gaan zien in de toekomst.De meeste duivenmelkers zijn er druk mee bezig en dat geeft de burger weer wat hoop en brengt weer leven in de brouwerij.

De 2 verenigingen in Lelystad en de vereniging in Almere zitten gelukkig op 1 lijn. We zijn het er over eens dat afdeling 7 bij sector 2 moet worden ingedeeld.We snappen ook gezien de enorme breedte en lengte verschillen van sector 3 dat afdeling 9 graag van ons af wilt.

Maar kijk het lengte verschil van afdeling 5 en 6 eens. Dat is ongeveer van Dordrecht naar Den Helder. Wanneer ook afdeling 7 bij afdeling 5 en 6 komt heb je een pittige sector 2. Het zou zomaar kunnen zijn dat het ingedeeld gaat worden in oost en west maar dat is gissen, we wachten maar af.Eerst maar even afwachten wat afdeling 5 en 6 ervan gaan vinden maar voorlopig hebben ze nog een jaar om er over na te denken. Mits het ooit gaat komen, ben ik er ieder geval blij mee.

Knopen hakken met de kerst

Hoe gaat het nu verder op het landje vragen veel duivenmelkers, wat is de bedoeling, welke disciplines gaan we spelen.Er zit voldoende materiaal om het hele programma te kunnen spelen en ik blijf het zeggen. Bij een normaal seizoen wat niet is aangepast door de corona uitbraak. Zou ik kiezen om voor het Generaal te spelen. Verder is de dagfond en het jonge duivenspel prachtig om te doen maar ik ben er door verschillende omstandigheden nog niet helemaal uit. Ik besef heel goed dat ik hier nu niet meer te lang mee kan wachten. Met de kerstdagen ga ik de knoop doorhakken en stap dan ook niet meer van de genomen beslissing af, voor je het weet gaan ze je Heintje Davids noemen.

Geklop op het raam

Dit keer geen pakketdienst die op het raam klopt nee twee jonge knapen die vroegen of ze bij de duiven mochten kijken.Ze hebben al een paar keer voor de deur staan kijken naar het reclamebord van Flevo Pigeon en dachten dat ik duiven in de achtertuin had zitten.Wat is nou het geval, ze mogen van hun vader ieder 6 duiven hebben en pa geeft ze een hokje?

De opa van de jongens heeft vroeger duiven gehad en pa heeft hier goede herinneringen aan vertelde ze aan mij.Op advies van hun vader moesten de twee broers zelf een beetje op avontuur gaan en bij duivenmelkers in de buurt gaan kijken wanneer hoor je dit nog tegenwoordig.We hebben denk ik een uur aan de keukentafel zitten kletsen. Niet alleen kletsen, het pak gevulde koeken wisten ze ook wel weg mee.  Wat een leuke gasten die twee jongens. Ik ben nog even met ze meegelopen richting hun huis omdat de nieuwbouw waar ze wonen maar een paar honderd meter van mijn huis en het verenigingsgebouw van PV Almere vandaan is. Ik heb de twee jongemannen met een vragenlijst uitgenodigd om met pa naar het landje te komen. Wie weet kan ik ze verder helpen en dan kan ik ze de hokken met duiven laten zien en als het erg regent dan laat Henk ze de duiven wel zien.