Met oud Duivendrechters kan je afspraken maken

Precies een jaar geleden ben ik bij de kweekduiven wezen kijken van Ton Mengerink. We kennen elkaar al vanaf onze jeugd jaren, Ton die even oud was als mijn broer’ was toen al druk met de duiven en regelmatig kwam hij met zijn Kreidler de Tamarindestraat in scheuren. De Tamarindestraat was een klein straatje waarvan de helft van de straat duivenmelkers waren. Ton staat in de duivensport om twee dingen bekend, één daarvan is om de goede medische begeleiding en adviezen die hij geeft en als tweede zijn mooie stam met zuivere Lambrechts duiven. Rechtstreeks uit Berlaar gehaald waar Ton regelmatig als goede vriend bij Cyriel Lambrechts zelf te vinden is.

Wat een koppel die Grijze !!

Een paar kweek koppels sprongen er echt uit in het kweekhok van Ton. Een kweekhok wat bestaat uit een mengelmoes van kleuren maar mijn oog was op een donkergrijs koppel gevallen, wat een kanjers zijn dat. Ook een koppel rode duiven sprak mij erg aan, normaal gesproken heb ik het niet zo op al die kleuren maar dit waren duiven die super gebouwd zijn. Zo wil je duiven zien, zo wil je duiven in de hand hebben, zo wil je duiven in je hok hebben. Alleen Ton liet me de lijst met bestellingen zien en het was wel duidelijk dat ik voorlopig in de wachtkamer moest wachten, jammer maar wel een goed teken. Op de lijst zag ik trouwens wel een paar hele bekende namen staan en die bestellen niet zo maar wat duiven die gaan alleen voor kwaliteit.

De afspraak

Volgens Ton was mijn oog precies gevallen op duiven uit de Superman, ik moet eerlijk zeggen het zegt mij helemaal niks. Namen van liefhebbers en stambomen van duiven daar weet ik totaal niets van omdat ik nooit iets lees. Het is misschien raar als ik dat zeg maar duivenbladen of al die mooie verkopingen die er zijn, het is verschrikkelijk hoe ze bezig zijn om de duivensport te verzieken. Als mensen via de media dingen lezen of op tv duiven zien van een miljoen of meer, wie begint er dan nog met een duivenhok te bouwen voor zijn zoontje. Hier geen Chinezen aan de deur hooguit met een bakkie Babi Pangang.  Ik wil die flauwekul niet lezen of horen, als ik iets wil weten dan vraag ik het aan Henk Bisschop. Noem Henk maar een naam en Henk noemt de plaats van de liefhebber, waar hij woont en komt hij toevallig uit de omgeving van Amsterdam dan nog vaak ook de postcode erbij. Henk weet alles dus dat is mijn duiven blaadje. Maar eerlijk is eerlijk als iemand mij iets vraagt waar ik niet zeker van ben dan kijk ik even op www.duivenhouden.com of ik bel Ton Mengerink even. Om  nog even terug te komen op onze afspraak, Ton heeft me vorig jaar beloofd dat ik dit jaar met zijn lijn  Lambrechts duiven het kweekhok kon versterken. Ik vergeet je echt niet hoor ik Ton nog zeggen. We hebben elkaar afgelopen jaar nog vaak gezien maar ik heb het niet meer over zijn Lambrechts duiven gehad. Ik weet dat Ton het druk heeft en zeuren over duiven heb ik een hekel aan. Heb altijd zoiets van, het moet je gegund worden anders maar niet.

Maar toen die App

Het gebeurd regelmatig dat Ton een Appje stuurt meestal is het dan een filmpje wat niet verstandig is om te openen als de kleinkinderen naast je op de bank zitten. Maar nee met deze App was het anders. Ga je weer vroeg koppelen vroeg Ton, ja antwoord ik. Oké dan kom ik even die Lambrechtse brengen uit dat grijze koppel en die rooie die je zo mooi vindt. Ik dacht kerel daar hoor ik nooit meer wat van, Ton zegt als oud Duivendrechters elkaar iets beloven dan staat zo’n afspraak als een huis dat weet je toch. Tot mijn verbazing kwam er een mand uit zijn auto tevoorschijn met een viertal prachtig mooie grijze en rode Lambrechts duiven, daar wordt een mens gelukkig van als je zoveel kwaliteit ziet. Ik ben gelijk begonnen met het invoeren van de stambomen en deze lees ik graag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.