De oude, verwaarloosde hokken met hun gezellige rommel eromheen laten me zien dat ik op het juiste adres ben. Maar qua duivensport is er een complete metamorfose begonnen voor het nieuwe jaar. Allereerst ben ik lid geworden van een andere duivenclub maar dan wel met een leeg duivenhok.

Een nieuw jaar en een nieuw begin

Ik had me voorgenomen om in 2023 weer het hele programma te spelen, dus heb ik de moeilijke beslissing genomen om ontslag te nemen bij p.v. de Lelybode. Het is niet dat ik het daar niet leuk vond – integendeel, het is de leukste club waar ik tot nu toe lid ben geweest – maar we werden te klein om het hele programma te spelen. Dus ging ik op zoek naar een club die een nationaal inkorfcentrum is voor alle vluchten. De keuze viel op P.v.de Plassenjagers in Kortenhoef. Voor wat nieuwe motivatie is het goed om de competitie op te zoeken, want de motivatie was er de laatste jaren niet veel meer.

Wat te doen met al die lege duivenhokken

Maar goed dan begin je bij een andere club met de bedoeling het hele programma te gaan spelen en krijg je bezoek van een steenmarter.
De meeste hokken zijn nu leeg omdat de vlieg- en kweekduiven door steenmarters zijn gedood. Dit betekent ook dat de collectie mooie en goede Nellis v/d Pol duiven er niet meer is, wat na 32 jaar met deze stam duiven vliegen echt triest is.

Vooral doorgaan

Bert de Klerk en Ferry de Kok kwamen met een geweldige oplossing. Zij koppelde hun allerbeste kwekers eind november en ringden de helft van de jonge duiven met een oude ring en de andere helft jonge duiven met ringen van 2023. Als we geluk hebben kunnen we dus toch nog met de “oude duiven” op de Vitesse beginnen. Met dank aan deze heren belooft het nieuwe jaar dan toch nog een mooie uitdaging te worden volop nieuwe kansen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *