Stamopbouw

De stamduiven van FlevoPigeon zijn ontstaan door Nelles van de Pol duiven te kruisen met een overnacht lijn die is opgezet uit de soorten van Slabbers, Saya en Looijmans. Hieruit werden in 2008 twee heel bijzondere nestbroers geboren die zowel als kweek en als vliegduif een legende in flevoland werden.

De twee stamvaders

In 2008 is de 1365701 en de 1365702 geboren. Deze twee broers bewezen op alle afstanden prijs te kunnen vliegen. Behalve dat deze twee broers uitblonken op de wedstrijden zijn ze nog eens buitengewoon vitaal en super gezond. Al snel was het dan ook de bedoeling om hiermee een eigen lijn te gaan maken. Waarvan de nakomelingen nog jarenlang faam zouden vergaren.

Dagfond toppers

Speciaal voor de dagfond zijn de 701 en 702 terug gekruist op de Nelles van de Pol duiven. Daarnaast zijn er duiven bij gehaald zoals Gaby Vandenabeele en v.Loon duiven via Henk Joffer uit Lelystad en Geurt Doppenberg uit Nijkerk.

De duiven die hier uit zijn voortgekomen voldoen fantastisch op de dagfond en het belangrijkste. De nakomelingen zijn altijd kerngezond en herstellen zeer snel na een zware wedstrijd. Voor zowel de kweek of als wedstrijdduif een heerlijke stam duiven om op het hok te hebben. De laatste jaren hebben we ook nauwelijks nog een duif verspeeld.

Overnacht crackers

Door de nakomelingen uit de 701 en de 702 tegen elkaar te zetten. Zijn we er achter gekomen dat deze duiven behalve voor de dagfond ook prima geschikt zijn voor de ochtend en middag lossingen op de overnacht vluchten.
Het bewijs is er met een 11e Z.L.U Mont de Marsan en een 4e in afdeling 7 op St Vincent.
Ook bij onze Poolse duivenvriend Waldemar Rudnicki zijn met deze duiven bijzonder goede resultaten behaald. We weten ook allemaal hoe de Poolse duiven s’morgens vroeg gelost worden en weer of geen weer, wel s’avonds klokken.

Eénhok races

De nakomelingen van de 701 en 702 zijn gekruist met duiven van top liefhebbers zoals Pieter Woord uit Urk en Gert Jan Richter uit Amstelveen waar ook de 621 lijn van Gebr Jacobs in terug te vinden is. Maar ook duiven van Bert de Klerk uit Almere zijn gezet tegen de duiven van FlevoPigeon met geweldige resultaten. Omdat iedereen geweldige resultaten kan behalen met de duiven van FlevoPigeon is er besloten om in 2018 mee te gaan doen met éénhok races. We hopen dan ook snel de eerste resultaten bekend te maken op deze site.