Prestaties

De talloze prestaties die in de afgelopen jaren werden behaald zijn te veel om op te noemen. Om die reden hebben wij alleen de belangrijkste uitslagen hieronder neergezet. Als dit geen reden is om met Nelles van de Pol duiven te beginnen, weet ik het ook niet meer. Zonder onze stam met bloed zuivere Pollen waren deze prestaties niet mogelijk
geweest.

Beste marathon duiven van de wereld in ons hok

Einde van het seizoen en dan denk je dat er niet veel meer gebeurt. Zo een heel bijzonder jaar was het ook niet voor ons. Kon eigenlijk wel een heel stuk beter maar ja, we worden ook wat ouder. Vroeger kreeg je het clubblaadje van de NPO in de bus tegenwoordig zit het in je mailbox. Vaak in de spambox dus het valt niet eens op maar voor de verandering kwam het in de inbox terecht. En dan ga je toch eens kijken wat er allemaal in staat.

World’s Best Pigeon

Je kijkt eens wie er allemaal in het rijtje van de World Best Pigeons staat.
Mooi onderverdeeld in allerlei categorieën vitesse, dagfond, midfond, allround en dan de categorie marathon.
Staan we met twee duiven in de lijst op nummer 9 en nummer 10 van werelds beste duiven. Ennn, volgens mij staat er nu definitief op dus er kan niks meer veranderen die zit dus in de pocket.

De 17-1144360 en de 16-1125901 voor alle zekerheid zijn ze allebei op een geheime locatie ondergebracht.

———————————————————————————————————–

Het duiven seizoen van 2019 zit er weer op

Nu nog even lijstje maken van al onze zegeningen afgelopen jaar. Maar liefst 5 Teletekstvermeldingen en een 32ste Nationaal Bergerac met 23728 duiven maar ook een Nationaal Perigueux van sector drie een 2de van 7095 duiven.
Dit jaar zijn we tweede keizergeneraal geworden van regio 1 en 2de generaal onaangewezen en 3de generaal aangewezen kampioen. We zijn dan ook uitermate tevreden over dit jaar. Zeker wanneer je in ogenschouw neemt dat wij meer dan 80 uitstekende potentiële winnaars zijn kwijtgeraakt aan de roofvogels. Er zijn dit jaar zoveel ongelofelijk goede duiven opgevreten dat het fantastisch is dat we toch nog deze uitslagen hebben weten neer te zetten. Hieruit blijkt dat onze hele kolonie postduiven ijzersterk en onverslaanbaar is.

REGIO 1 HILVERSUM EN OMSTREKEN

Vitesse
14 – onaangewezen snelheid kampioen
16 – aangewezen snelheid kampioen

Midfond
14 – onaangewezen snelheid kampioen
14 – aangewezen snelheid kampioen

Dagfond
2 – onaangewezen snelheid kampioen
3 – aangewezen snelheid kampioen
6 – duivenkampioen 8-5144422

Overnacht
10 – onaangewezen snelheid kampioen
3 – aangewezen snelheid kampioen
6 – duivenkampioen 8 5144422

3 en 4 – duivenkampioen 7-1144360 en 6-1125901

Jong
4 – onaangewezen snelheid kampioen
9 – aangewezen snelheid kampioen

6 – onaangewezen snelheid opgeteld
5 – aangewezen snelheid opgeteld

Natour
2 – onaangewezen snelheid kampioen
6 – aangewezen snelheid kampioen

18 – duivenkampioen 8 5144422

Generaal kampioenschappen
2 – onaangewezen generaal kampioen
3 – aangewezen generaal kampioen
2 – keizergeneraal kampioen

Afdeling 7 Regio A1

8 – aangewezen dagfond kampioen
8 – onaangewezen dagfond kampioen
11 – aangewezen overnacht kampioen
13 – onaangewezen overnacht kampioen
4 – aangewezen jongen duiven kampioen
14 – onaangewezen jongen duiven kampioen
10 – aangewezen natour kampioen (zo)
10 – onaangewezen natour kampioen (zo)
16 – aangewezen snelheid, vit, mid, jng, nat (zo)
13 – onaangewezen snelheid, vit, mid, jng, nat (zo)
11 – aangewezen generaal kampioen
6 – onaangewezen generaal kampioen

4 – 71144360 duivenkampioen overnacht (zo)
9 – 71144360 duivenkampioen overnacht
10 – 61125901 duivenkampioen overnacht

Teletekstvermeldingen

2 Augustus – Bergerac – plek 2 en 6
22 Juni – Perigueux – 2
31 Mei – Limoges – 3 en 4

Nationaal Bergerac een 32e van 23728 duiven
Nationaal Perigueux sector drie 2de van 7095 duiven

Last but not least

Uitslagen Flevocourier

Vitesse
4 – onaangewezen kampioen
2 – aangewezen kampioen
Duifkampioen 3, 4, 5, 6,

Midfond
1 – onaangewezen kampioen
1 – aangewezen kampioen
Duifkampioen 5, 6, 9

Dagfond
1 – onaangewezen kampioen
1 – aangewezen kampioen
Duifkampioen 1, 2, 4, 8, 9

Overnacht
2 – onaangewezen kampioen
1 – aangewezen kampioen
Duifkampioen 1, 2,

Jong
2 – onaangewezen kampioen
1 – aangewezen kampioen
Duifkampioen 3, 4, 6, 7, 8,

Natour – wordt nog uitgerekend

Generaal kampioenschappen – wordt nog uitgerekend

—————————————————————————————————-

24-08-2019 – Quievrain – 18 duiven van de 19 in de prijzen

Vandaag kon je weer goed zien dat duiven stomweg de massa volgen en pas op het laatste ogenblik gaan kijken waar ze heen moeten. Nu ook weer was Baarn de hoek waar de snelste duiven vielen. Maar in onze club deden we het heel goed met 18 van de 19 duiven in de prijzen. Met onze tweede aangewezene op de eerste plaats.

—————————————————————————————————-

teletekst

2 Augustus – Bergerac – 1e-2e-3e plaats

Nationaal een 32e van 23728 duiven
In de sector 3 de 8e van 7406 duiven
In de regio A de 1e van 796 duiven
In de regio A1 de 1e van 562 duiven
In de afd 7 2e van 2141 duiven
In de Fondclub Gooi en Eemland – 1ste plaats

Vergeten we bijna de andere duiven nog 😉
Niergnies – Jonge duiven in de regio A een 9e-13e-16e plaats van 1116 duiven
Vierzon – 5e duif in de regio A1 en de 9e in Regio A van 910 duiven

——————————————————————————————————

21 Juli – Chateaudun – 1e, 2e, en 3e plaats

In regio 1 Hilversum en omstreken een 1e 2e en 3e plaats op Chateaudun. Wat gelijk een tweede plek is bij de aangewezen en onaangewezen dagfond kampioenen in regio 1. Althans op dit moment van schrijven.

Met op de eerste plek een zoon uit de 702 x een oude kweekduivin van Geurt Doppenberg. En even later de dochter van witte Frits. Mooier kan niet.

29 Juni – Beste hokprestatie in het spoor der Kampioenen

Deze week stonden we in het spoor der kampioenen. Bij de beste tien hokprestaties met 32 van de 46 duiven in de prijzen.
Niet alleen dat want ook in de club met een 1, 2, en 3 duif. En dat is niet slecht in een sterk spelende vereniging.

22 Juni – Vier keer een eerste plaats en 2de Perigueux van 7095 duiven

Zou het dan toch weer goedkomen op het landje. Zowel met de jongen, vitesse, dagfond en overnacht een eerst plaats gehaald afgelopen weekend. Denkt iedereen zeker in de vereniging. Dat klopt in ons sterk spelende vereniging. Maar met Perigueux waren we mooi tweede met onze eerst aangewezene in de regio en Nationaal sector drie met 7095 duiven. Geurt Doppenberg kwam persoonlijk bij ons langs om onze topper te controleren. Uiteraard hebben wij hem lekker verwend met gevulde koeken en een heerlijk bakkie verse koffie van Henk. Kortom wij hebben weer een fantastisch ouderwets weekend gehad en dat geeft de burger weer een beetje moed. Zo blijkt maar weer dat je nooit aan je duiven moet twijfelen als het eens iets minder gaat en eerlijk gezegd begonnen we dat wel een heel klein beetje te doen.

31 Mei – Limoges – Knalvroeg

Een knal vroege duif in lelystad op 04.43 de verste afstand van afdeling 7 bij de Comb Graaff-Gernaat. Ook nog in de Flevocourier onze eigen vereniging.
Wanneer je dan deze tijd hoort dan duurt wachten op een eigen duif lang maar er gebeurde verder niets. In de afdeling worden verder geen duiven gemeld en dan valt er plotseling een bonte doffer om 06.07 op de klep.

Bij het melden van deze duif bij Bert de Graaff kregen we te horen dat het de derde melding in de afdeling was. Maar tijdens het melden van onze eerste duif komt er ook een blauwe weduwduivin aan zeilen die om 06.12 op de plank valt. Tja en dat is dan nummer vier in de afdeling.

De 701/702 lijn heeft het weer geflikt

Deze twee supercracks komen allebei uit een lijn waar we al jaren mee bezig zijn. Het zijn ook duiven waar we regelmatig door worden beloont met een teletekst vermelding. Regelmatig zetten we deze stam duiven tegen duiven van goede liefhebbers en ook daar hebben we nu weer profijt van.

De eerste duif die op de klep viel was een doffer uit de lijn van de 701 en een duivin van Gert Jan Richter uit Amstelveen. Ook de tweede is een duivin rechtstreeks uit de 702 maal een duivin van Mike Peereboom ook uit Amstelveen. Voor degene die het niet weten de 701 en de 702 zijn twee broers.

Deze twee stamdoffers vererven fantastisch zowel tegen hun eigen duivinnen als tegen andere duivinnen. Vele teletekst vermeldingen keer op keer. Het zijn fantastische duiven die het uitstekend doen tegen verschillende bloedlijnen.
Voor de wat verdere afstanden hebben we ook de 701/702 lijn gekruist met duiven van Pieter Woord uit Urk. We kunnen dan ook op de verdere afstanden laten zien dat het echte toppers zijn.

25 mei – Lessines en Salbris

Deze Vitesse vlucht behaalde wij een mooie vijfde plek in de vereniging. De dagfond ging een stuk beter waarmee we een tweede plek behaalde met onze eerst getekende. Verslagen door Tjirk van de Ziel die eerste werd in Regio1 Hilversum & omstreken dus zeker geen schande.

18 Mei – Sezanne

Een prachtige midfond vlucht met een wind die dan weer uit het oosten en dan weer uit westen kwam. Denk dat we hier alle richtingen wel hebben gehad. Op dagen zoals vandaag merk je wel dat er ruim 80 van je beste duiven zijn opgevreten door de aanhoudende Sperwer aanvallen. Het is gewoon om moedeloos van te worden. Het zijn nooit de slechtste duiven die ze vermoorden en dood laten liggen maar altijd de beste. Het is dan ook maar raden waar komt het toch door dat een vlucht als deze toch minder goed verlopen is als we wilden. Alle duiven netjes terug gekomen alleen wat later dan verwacht. Zijn ze bang om te landen, komt het omdat Henk toch wel een tijdje ziek is geweest en minder aan de duiven hebt kunnen doen. Of zien we wat over het hoofd. Maar het kan ook zijn dat het resultaat een optelsom is van alles tezamen. We gaan iedergeval niet bij de pakken neer zitten en volgende week gewoon weer keihard er tegenaan.

11 Mei – Pt.St.Maxence – Moederdag

Net als vorige week was het de bedoeling om de fondduiven op dinsdagavond in te korven in Wormerveer. Voor een trainingsvlucht van 250 km uit Quievrain maar de voorspellingen voor woensdag waren zo slecht dat het was afgelast.

Normaal gaan we altijd op woensdag de vit/midfond duiven lossen vanaf Meerkerk, voor ons 50 km maar ook daar is niets van gekomen. Het liep dus allemaal niet zoals gepland.

De fondduiven moeten toch kilometers in de vleugels hebben. De reden waarom we hebben besloten om de fondduiven met de club mee naar Pt.St.Maxence te geven voor ons circa 400km. Ondanks dat Ron Schuur ons weer voor zat waren we zeker niet ontevreden.

Met een harde kopwind uit het N/NW kwamen de duiven goed af. Sterker nog bij de eerste 5 duiven zaten 2 overnachters en het belangrijkste geen verliezen. De doffers hebben nu ruim 1000 km gehad en de duivinnen 120 km minder dat loopt allemaal volgens plan.

Volgende week nog een midfond vlucht van 430 km en daarna gaat het seizoen voor ons pas echt beginnen met de dagfond en dubbel vluchten. Gelijk gevolgd met een vlucht uit Limoges. Wij zijn er klaar voor en hopelijk de duiven ook.

4 Mei – Niergnies

De eerste 4 Vitesse vluchten zitten er alweer op.
Tot op heden zijn we toch wel redelijk tevreden. Het percentage wat we draaien is prima, de duiven komen super af. We hebben alleen de eerste drie vluchten te veel tijd verspeeld met binnen komen van de duiven maar zelf weten we dat ze goed op tijd waren dus geen paniek.

De duiven zijn nog erg nerveus door de roofvogels en daar komt bij het zijn nog lang geen echte weduwnaars.
Dat het nog geen echte weduwnaars zijn komt niet alleen door de kou maar we hebben bewust gekozen om de duiven langer te verduisteren. Ze moeten het half september ook nog goed doen dus pas in de tweede helft van het seizoen gaan we proberen de echte vorm te pakken en vast te houden tot de laatste vlucht.

Het aantal duiven die op het ogenblik mee gaan in de regio is groot dus veel punten verlies je niet. Het is gewoon een kwestie van je duiven gezond houden en mee draaien. Uiteindelijk komen de vroege duiven dan vanzelf wel.

Ook voeren we wat minder scherp als normaal de wat verdere vluchten zitten er aan te komen en als je dan net als afgelopen zaterdag een harde kop wind krijgt dan kan je nu geen risico nemen om de duiven leeg te spelen.

Het zijn voor ons beslissingen die we ruim voor het seizoen hebben genomen en daar moet je dan niet van afstappen alleen maar om een vroege duif te draaien.

Voor de tweede keer zijn we verslagen in de club door een eigen duif de eerste keer door Ferry de Kok en zaterdag door Ron Schuur en dat is toch ook wel weer een stukje goede reclame. Het is ze ook gegund als het maar niet te vaak gebeurd 😉

27 April – Lessines

De derde Vitesse vlucht alweer en in de vereniging weer verslagen door Nol Loerakker en Bert Visser en Ron Schuur. Het kan niet op. Komt door de wind ;-), alhoewel we ook in Almere wel beter hadden kunnen vliegen. Biddinghuizen, Zeewolde en Lelystad liggen met een Noord of Westen wind net even wat beter. Gelukkig staan we in de tussenstand van het Vitesse kampioenschap nog steeds op nummer 1 maar het wordt wel tijd dat we weer een Noord – Oosten of Zuiden wind krijgen. Over het algemeen hadden we wel 25 van de 30 duiven in de prijzen dus aan de conditie van onze duiven hoeven we niet te twijfelen voor het komende weekend. Komende week is er voor ons weer een verkeerde wind is voorspeld. Zo zie je maar, je bent niet alleen afhankelijk van goede duiven maar ook van gezonde duiven, goede verluchting op het hok en een wind die de juiste kant op staat.

20 April – Asse zelik – Paasvlucht

Hoe kan het ook anders met Pasen hebben wij altijd een Paasvlucht in ons clubje de Flevocourier. Ook dit jaar weer fantastisch georganiseerd door het bestuur met prachtige prijzen voor iedereen. Voor iedereen stond er een doos scharreleieren, roomboter en een paasbrood klaar om mee naar huis te nemen. Maar eerst natuurlijk de prijsuitreiking van de paaswedstrijd uit Asse-Zellik vandaan. Dit keer werden wij verslagen door Nol Loerakker een geweldige liefhebber overigens. Maar hoe kwam dat nou dat wij ons lieten verslaan. Ik kan dat wel vertellen maar je gelooft het niet. Zoals elk weekend hebben wij weer kijkers. Twee oude maar zeer enthousiaste mannen die op het moment dat onze eerste duiven aan het knijpen waren om op de valplank te landen. Opeens opsprongen en uitriepen, een duif. Je begrijpt het al zoveel enthousiasme vonden onze toppers teveel en weg waren ze weer. Onze eerste prijs door de neus geboord. Vorige week door Ferry de Kok met een duif van ons en deze week door …………… Ik zeg het niet. Zal nog even verder gaan want tijdens de paaswedstrijd wordt er in onze vereniging ook een aantal manden met lekkernijen uitgedeeld. Aan de winnaar uiteraard, aan de vierde liefhebber aan de negende liefhebber en de allerlaatste. Dus vorige week kaapt Ferry de Kok de eerste prijs weg en nu als vierde liefhebber met wederom een duif van ons het prijzenpakket. Ik wordt er een beetje moedeloos van. Hoe zal het volgende week gaan?

13 April – Duffel – 2019 is verrassend begonnen

De eerste wedstrijd uit Duffel vandaan is verrassend begonnen. Uiteraard staan wij weer bovenaan in de vereniging. Maar boven ons staat nieuw in de postduivensport Ferry de Kok als eerste en zelfs in Almere staat hij ver bovenaan in de lijst. Als eerste in heel Almere en dat met een duif van ons. Dus eigenlijk kun je het geen concurrentie noemen. Nu denk je natuurlijk leuk een gelukstreffer. Maar dat kun je ook niet zeggen want het is ook nog eens zijn eerst aangewezen duif. Met deze wind, met deze kou zie je dat kwaliteit weer overwint. Ferry de Kok heeft zijn overwinning behaald met een echte 100% Nelles van de Pol duif. Alleen deze duiven kunnen deze zware omstandigheden aan en met gemak overwinnen. Maar de tweede waren wij en met een direct jong van de drie drietjes. En ik kan je vertellen dat het succes verhaal van deze onovertroffen blauwe doffer gewoon wordt voortgezet in de 411 en de 412 dus hou die duiven in de gaten dit seizoen. Ondanks de vele roofvogel aanvallen en tot nu toe 70 vermoorde duiven. Starten we met onze relatief kleine ploeg duiven weer formidabel en zijn we reuze tevreden over het eerst behaalde resultaat.

Olympiade duif 2019

Het is officieel, in de sportklasse midfond mogen wij de hoogste titel dragen in de duivensport. En dat is de Olympiade duif waar wij met recht ongelofelijk trots op kunnen zijn. Jarenlang keihard werken en continue aan de top staan heeft nu geresulteerd in een titel die niemand ons meer kan afnemen. Henk Bisschop staat dan ook te popelen om naar Posnan in Polen af te reizen om deze titel in ontvangst te nemen. Dat allemaal te danken aan onze drie drietjes met recht een topdoffer.

Topjaar 2018 Henk en Willem wederom Keizer Generaal met ruim 8000 punten voorsprong

Henk Bisschop en Willem van Dam uitgeroepen tot Grootmeester in het spoor der kampioenen.

Met de welbekende drie drietjes staan zij op de vijfde plaats bij Nederlands allerbeste Midfond duiven

1 ste Keizer Generaal Kampioen in Regio1 Hilversum en omstreken met ruim 8000 punten voorsprong
1 ste Aangewezen Generaal Kampioen in Regio1 Hilversum en omstreken
1 ste Onaangewezen Generaal Kampioen in Regio1 Hilversum en omstreken
1 ste Generaal duifkampioenschap in Regio1 Hilversum en omstreken met de drie drietjes
2de Niergnies van 12.644 duiven in afdeling zeven
4de Nationaal Bergerac van 16.336 duiven
3 keer teletekst

Vitesse
7e onaangewezen
2e aangewezen
2e Duifkamp 333

Midfond
1e aangewezen
3e Duifkamp 333
5e Duifkamp 337

Overnacht
3e onaangewezen
5e aangewezen
3e Duifkamp

Jong
3e onaangewezen

Natour
4e onaangewezen
2e aangewezen
1e Duifkamp 333
3e Duifkamp 325

Snelheid
3e onaangewezen
2e aangewezen
1e Duifkamp snelheid 333
6e Duifkamp snelheid 337

Generaal
1e onaangewezen
1e aangewezen
1e generaal duifkamp 333 19 x mee 18 x pr

1e Keizer generaal

Melun en Roye 15 September – Zoon drie drietjes beter als de drie drietjes zelf

De 412 zoon van de drie drietjes heeft vandaag beter gevlogen dan zijn vader. Een geweldige tweede plek in afdeling 7 regio A1. Moeten we wel eerlijk zijn en dat is dat zijn vader toch wel last heeft van een afgebroken vliegpen en de rui vordert ook gestaag. Maar 1 ding weten we zeker en dat is dat de drie drietjes zijn genen heel goed doorgeeft en de kwaliteit van zijn kunnen door geeft aan zijn kinderen. Behalve vandaag heeft de 412 ook op 25 Augustus laten zien wat hij kon met een twaalfde plek in afdeling 7 regio A1. De drie drietjes heeft vandaag zijn laatste vlucht gevlogen en mag nu voor heel veel nageslacht gaan zorgen. Een duif als de drie drietjes daar wil je wel een hok vol van samen met een volle broer en een volle zus zijn we ook in de toekomst verzekerd van kwaliteitsduiven.

Niergnies 8 September – Zes mee en zes in de prijzen en eerste in afdeling zeven regio A1 maar lees vooral verder

Zes mee en zes in de prijzen maar het mooiste is toch wel dat we in afdeling 7 regio A1. Met de wederom ongeëvenaarde drie drietjes de allereerste prijs scoren. Wat een ongelofelijke topduif. Maar het wordt nog beter in Afdeling zeven, afdeling A met 4264 duiven in het concours staan we op de tweede plek met deze geweldige blauwe doffer. Maar het wordt nog veel beter want in de gehele afdeling met 12644 duiven heeft deze ongelofelijke klasse doffer de derde plek verovert. Wat kan ik nog zeggen, woorden schieten tekort en je zult het geloven of niet maar deze uitslag is gevlogen met een afgebroken achtste pen.

Lessines en Nanteuil 1 September – Eerste liefhebber in Almere met de drie drietjes en tweede liefhebber in Almere op Nanteuil.

Eerste liefhebber in Almere met de drie drietjes en tweede liefhebber in Almere op Nanteuil. In de oude regio Hilversum en omstreken hebben we respectievelijk met de drie drietjes op Lessines de 32 ste plek behaalt en de 10 plek op Nanteuil. Voor ons een geweldige uitslag. Volgend jaar gaan we dan ook met vol vertrouwen tegemoet. Iedergeval gaan we volgend jaar een aantal jongen kweken zodat we ook volgend jaar weer bovenaan in de uitslagen te vinden zijn.

Niergnies 25 Augustus – 3de Kampioen – jong onaangewezen in Regio1 Hilversum en omstreken – zoon van de drie drietjes

1ste liefhebber in Almere en 12de in regio1 Hilversum en omstreken met de laatste jonge duiven vlucht en een 3de kampioen jong onaangewezen in Regio1 Hilversum en omstreken.
Het schiet alweer op we zijn weer druk bezig met voorbereidingen voor volgend jaar. De kweekkoppels worden op papier samengesteld. Prestaties van onze duiven worden zorgvuldig bekeken. Welke kunnen er worden verkocht en welke houden we nog een jaar aan. Welke duiven mogen naar het kweekhok en welke kunnen weg. Heb je interesse in vers bloed om je hok te versterken is het nu tijd om eens contact met ons op te nemen. Ondertussen blijven we natuurlijk ook in de natour goed presteren en zijn we over deze vlucht ook weer helemaal tevreden met derde plaats in de club. Alhoewel het altijd nog beter kan.

Nanteuil 18 Augustus – 1ste liefhebber in Almere en nog iets over de drie drietjes

Naarmate het seizoen vordert des te beter gaan we met de jongen duiven vliegen. Zo is het eigenlijk altijd geweest en hopelijk zal het ook zo blijven. Rechtstreekse afstammeling van onze gouden bloedlijn. Kijken we naar onze collega’s in Almere zien we dat we de eerste liefhebber zijn waarvan de jongen het hok terugvonden en dat na 404 kilometer vliegen met een Zuid Westen wind. De jongen presteren dit jaar weer veelbelovend we kijken niet alleen naar het wel of niet prijsvliegen maar we kijken vooral hoe ze thuiskomen. In welke conditie zijn de jongen, hoe herstellen de jongen en al met al kunnen we alleen maar zeggen dat het veel belovende jaarlingen gaan worden.
Lijkt wel een herhaling van vorige week 😉
Alhoewel, vandaag hebben we ook de eerste natour gevlogen uit Duffel met jawel de drie drietjes en wat denk je. De derde plaats van 2555 duiven in Regio 1 Hilversum en omstreken. Begint saai te worden maar kan er niks aan doen. Het is en blijft een supergoeie duif en dat al twee jaar lang.

Roye 11 Augustus – 1ste liefhebber in Almere

Naarmate het seizoen vordert des te beter gaan we met de jongen duiven vliegen. Zo is het eigenlijk altijd geweest en hopelijk zal het ook zo blijven. Vandaag zijn we in Regio1 Hilversum en omstreken op de zevende plek geëindigd met een prachtige krasdoffer de 411. Rechtstreekse afstammeling van onze gouden bloedlijn. Kijken we naar onze collega’s in Almere zien we dat we de eerste liefhebber zijn waarvan de jongen het hok terugvonden en dat na 348 kilometer vliegen met een Zuid Westen wind. De jongen presteren dit jaar weer veelbelovend we kijken niet alleen naar het wel of niet prijsvliegen maar we kijken vooral hoe ze thuiskomen. In welke conditie zijn de jongen, hoe herstellen de jongen en al met al kunnen we alleen maar zeggen dat het veel belovende jaarlingen gaan worden.

Chateaudun 4 Augustus – 1ste zeven plaatsen zijn voor…..

Ook de dagfond zit er weer op en in ons clubje hebben we een mooie afsluiter gemaakt door 1 t/m/ 7 te pakken. Met de jonge duiven zaten we vandaag tweede in onze club ook niet geheel onverdienstelijk want op deze loodzware vlucht. Ontzettend warm en een zware kopwind. Is er geen één duif kwijt geraakt. Alle jonkies zijn weer veilig thuisgekomen. Helaas kunnen veel andere duivenmelkers dat niet zeggen. Onze duiven staan er dan ook wel om bekend dat het echt thuiskomers zijn en nauwelijks kwijtraken. Of een vlucht nu moeilijk en ver of makkelijk en dichtbij is.Thuiskomen doen ze altijd.

Periqueux 3 Augustus – Duifkampioenschap en onaangwezen kampioen Overnachtfond Derde plek in de oude regio1, Hilversum en omstreken

De laatste overnachtfond zit er weer op en we mogen terug kijken naar een fantastisch en spannend verloop. Natuurlijk de vierde nationaal van ruim 16000 duiven die ons wereldberoemd maakte bij de overnachtfond.
Laten we het gelijk nog even over hebben van 3 Augustus. Een prachtige 8ste plek in Regio 1, Hilversum en omstreken. Ook niet slecht voor deze jaarling met NoordWesten wind en hoge temperaturen onderweg.

Bergerac 28 Juli – 4de Nationaal van 16336 duiven

4de Nationaal van Bergerac worden met een jaarling is een top prestatie maar wanneer je ook de 1e en 2e Bergerac in Afdeling 7 A wordt met een duif uit dezelfde bloedlijn. Willen we maar 1 ding weten en dat is uit welke lijn komen deze twee toppers vandaan. Uit onze gouden bloedlijn natuurlijk. Het bijzondere is dat de ene duif uit de 702 komt en de andere uit de 701. De twee stamvaders en broers van onze duivenkolonie. En niet zomaar twee stamvaders want ik kan wel een hele waslijst met topprestatie’s geven. Ga we dat doen, nee, niet nu. Maar wat ik wel wil zeggen is dat het aantal kilometers niet uitmaakt. Of het nu 100 kilometer of 1100 kilometer is. Deze duiven presteren altijd. Voorlopig zijn we nog even druk met de vele felicitaties aan te nemen. Ondertussen wordt er ook al flink geboden op deze twee winnaars maar eerst nog maar even genieten en dan gaan we is rustig nadenken.

Melun 21 Juli – 1ste aangewezen midfond kampioen

Het midfond seizoen zit erop. Het was nog wel even schrikken want onze drie drietjes kwam van deze wedstrijd niet thuis. Pas twee dagen later kwam onze blauwe trots aanzeilen. Precies op tijd om hem klaar te maken voor de komende dagfond vlucht. Intussen zijn de resultaten in Regio1 Hilversum en omstreken bekend gemaakt en wij zijn in de oude regio 1ste aangewezen midfond kampioen geworden. Hard werken wordt weer beloont.

One Loft RACE 19 Juli – BENZING RACE GEWONNEN IN GRIEKENLAND

Dat onze duiven uit de gouden bloedlijn enorm goed presteren wisten we al maar ook op de One Loft Race in Griekenland. Op 19 Juli wist de 432 een fantastische prestatie neer te zetten.. Onder de naam Flevo Flyers, bestaande uit de combinatie Flevopigeon en Paul Steenbergen wisten we de hoofdprijs te winnen. Een prachtige orginele en super de luxe Benzing klok. Met deze race deden maar liefst 928 duiven mee. Slechts 528 duiven kwamen thuis op deze snikhete dag met temperaturen van boven de 36 graden.. Dus het bewijs is geleverd met onze duiven kun je ook uitstekende prestaties neerzetten op One Loft Races zelfs onder zeer zware omstandigheden.

Orange 13 Juli – Even wat anders dan de drie drietjes.

In de wereld van de postduivensport kun je altijd wel een uitslag vinden waar je goed in uitkomt. Dus laten we het vandaag is over Orange hebben 😉 Wanneer we dan bij alle deelnemers in Almere kijken zijn we vandaag toch nog vierde geworden en dat met een Noord-Oosten wind. En met de eerste jongen duivenvlucht zijn we in Almere derde liefhebber geworden en dat met een echte Stefaan Lambrechts duif van Willem Jansen. Moet eerlijk zeggen dat wanneer je de duivensport op een positieve manier bekijkt het eigenlijk wel weer een super uitslag is geworden.

Pt.St. Maxense 7 Juli – De drie drietjes, ongelofelijk maar hij doet het weer

Deze schitterende blauwe doffer, snelste Vitesse kampioen gaat ook dit jaar weer als een speer. Wat een klasbak, wat een geweldenaar, wat een superdoffer. 8ste plek van 5093 duiven met noordenwind in afdeling 7. Er komt geen einde aan de zegetocht en dat al twee jaar achterelkaar. Grote kans dat hij de drie drietjes ook de snelste midfond gaat worden. Wat moet ik nog schrijven dan één en al ongeloof. Deze doffer krijg je maar eens in je leven. Zowel zijn zusters en broers doen het geweldig maar voor onze eigen gouden bloedlijn is deze doffer wel heel belangrijk. Elke keer weer wordt de keuze spelen of houden steeds moeilijker. Ondertussen hebben we al vele nazaten van deze doffer die dit jaar hun kwaliteiten gaan laten zien.

Eerste prijs in de regio Hilversum en omstreken
Tweede in afdeling zeven regio A1
Achtste in afdeling zeven van 5093 duiven

Pt.St. Maxense 30 Juni – De drie drietjes, het succesverhaal gaat door met de midfond

De snelste Vitesse kampioen uit de regio van dit jaar blijft maar presteren. Ook in dit tweede jaar dat hij vliegt lijkt er geen stop op te zitten. Deze loodzware midfond vlucht waarbij maar weinig duiven op tijd terug waren. Maakt voor de drie drietjes niets uit. Zoals altijd kwam deze schitterende doffer met een noodgang aanzeilen en dook weederom in 1 keer op de plank. De klok registreerde wat traag maar toch weer een 7de plek in Regio1, Hilversum en omstreken.

De oplettende lezer die zal zien dat de drie drietjes altijd als tweede getekende wordt meegeven. Ondanks dat ik weet dat deze doffer de eerste is. Het heeft te maken met bijgeloof. Wanneer eenmaal iets goed gaat moet je er niets meer aan veranderen en dat is bijvoorbeeld deze duif altijd als tweede getekende inzetten.

Perigueux 22 Juni – Chateaudun 23 Juni – Peronne 23 Juni 2018 – Snelste vitesse kampioen en vitesse aangewezen snelheidskampioen

Wat een weekend zullen we maar zeggen. De ene prijs na de andere prijs vliegt er om je oren. Soms moet je zelfs even bukken. Iedergeval hebben wij een druk maar fantastisch weekend gehad met fantastische uitslagen.

Perigueux – Regio 1, Hilversum en omstreken – 8de plek met de 851
Chateaudun – Regio 1, Hilversum en omstreken – 3de plek met de 798 en een 5de plek met de 305
Peronne – Regio 1, Hilversum en omstreken – 11de plek met de 333

Anaangewezen vitesse kampioen – Regio 1, Hilversum en omstreken – 7de plek
Aangewezen vitesse kampioen – Regio 1, Hilversum en omstreken – 2de plek
Vitesse duifkampioen – Regio 1, Hilversum en omstreken – 2de plek voor de 333

Vitesse onaangewezen snelheidskampioen – Regio 1, Hilversum en omstreken – 4de plek
Vitesse aangewezen snelheidskampioen – Regio 1, Hilversum en omstreken – 1 plek Snelste vitesse kampioen – Regio 1, Hilversum en omstreken – 1ste plek is voor de 333

Voor de liefhebbers vind je de stambomen van deze toppers op onze facebookpagina. En als je goed kijkt zie je steeds de 701 en de 702 terugkomen. Deze broers zorgen ook in volgende generaties steeds weer voor kwaliteitsduiven.

De 798 is ook al 2de Orleans geweest. Maar de 305 blijft maar presteren 4de Orleans – 2de Gien en al eerder 2de Chateaudun geweest en nu weer 5de Chateaudun.

ST. Vincent 16 Juni 2018 – 12de in Afdeling 7 Regio1

Deze superklassieker werd een twaalfde plek gewonnen met een geweldige duivin de 870 uit 2016. Een geweldige prestatie maar wat ik nog veel mooier vond was de manier waarop deze duivin terug kwam. Ze kwam aanscheren als een straaljager, vlak over de kassen en met een supersnelle vaart in 1 keer op de klep. Alsof ze niet was weg geweest, zo fris als een hoentje en morgen weer helemaal klaar voor de volgende klassieker. Keihard en ijzersterk deze dame. Kortom een geweldige prestatie en een duivin om trots op te zijn. Uit onze gouden bloedlijn een rechtstreekse nazaat van onze twee stamvaders of stambroers, wat een geweldige duiven.

Misschien leuk om te weten is dat wij nu op de derde plek staan in afdeling 7 als generaal kampioen. Nog even ons best doen en we hebben weer de eerste plek in de afdeling. Spannend maar zoals het nu gaat moet het lukken.

Asse Zellik 10 Juni 2018 – eerste plaats – de drie drietjes

Wat een prachtige midfond vlucht moest worden. Werd een Vitesse vlucht met een Noord Oosten wind. Goede keuze van de lossingscommissie i.v.m. het slechte weer. Een nacht extra in de mand en een wat kortere afstand dan we dachten maar wat wel weer bijzonder opvalt is onze drie drietjes. De winnaar van Regio1 Hilversum en omstreken. Het maakt niet uit of er plotseling een nacht mand extra bij komt. Het maakt niet uit of er 500 kilometer of 200 kilometer gevlogen moet worden. Deze super doffer uit de gouden bloedlijn van FlevoPigeon doet het altijd. Ongelofelijk maar waar. Het bewijs wordt keer op keer geleverd. Wat zijn wij blij met deze fantastisch goed presterende doffer.

Rekkum 3 Juni 2018 – tijd voor een tussenstand

Tja we kunnen wel zeggen dat Rekkum voor ons niet zo geweldig was. Dus wat doe je dan. Juist, je gaat de tussenstanden eens bekijken in Regio1 Hilversum en omstreken. En wat zien we dat wij toch weer een geweldige tussenstand hebben. We staan op de eerste plek wanneer het gaat om het duikkampioenschap categorie snelheid met onder ons dhr Calis uit Bussem.
Kijken we naar de tussenstand van het kampioenschap Vitesse staan we op de derde plek met de drie drietjes en nog steeds klimmende. Kijken we naar de vitesse aangewezen, staan we in de regio nu op een tweede plek en nog steeds klimmende. Betekent toch wel dat je verstand van duiven hebt 😉 O ja, dhr Calis uit Bussem staat weer onder ons.

Pt.St. Maxense 27 Mei 2018 – de drie drietjes – 15de plaats van 9221 duiven

Onze drie drietjes die vorig jaar 20 keer meedeed en 20 keer prijs had. Gaat ook dit jaar op dezelfde voet verder. Ongekende prestatie’s die deze schitterende en karaktervolle doffer continu laat zien. Nu weer een 15de plek verovert tussen 9221 topduiven van afdeling 7. Wil ik nog met enige bescheidenheid opmerken dat we in de club 100% prijs hadden in deze zeer zware wedstrijd. We voelen ons zeer bevoorrecht om jaar in en jaar uit altijd maar weer in de top mee te draaien. Ook in het buitenland waar de concurrentie nog vele malen groter is vliegen onze duiven aan de top. Kijk maar bij onze referentie’s. Iedereen slaagt met onze duiven.

Orleans 27 Mei 2018 – tweede plaats

Een hele nette tweede plaats. Dit keer moesten we de eerste plek afstaan aan de Graaff&Gernaat. Kan gebeuren maar wanneer het aan ons ligt. Gebeurt dit niet nog een keer. 😉

Peronne 20 Mei 2018 – eerste plaats

Wie had dat gedacht op deze mooie eerste Pinksterdag. Weer een eerste plaats. De eerste en tweede getekende op volgorde binnen gekomen dus ik kan niet anders zeggen dan dat ik weer ontzettend blij ben met mijn duiven. Ondanks een oost noord oosten wind een prachtige uitslag van de 312 deelnemende duiven in de club. En van de 2006 duiven in Regio 1 Hilversum en omstreken een zeer nette 39 ste plek. Wil ik er nog bij vertellen dat de duiven een nacht langer op de losplaats moesten blijven staan. Beetje onverwacht maar wel verstandig want tot nu toe nog geen enkele duif verspeeld mede dankzij onze uitstekende lossingscommissie.

Nanteuil le Handouin 12 Mei 2018 – eerste plaats

De eerste midfond vlucht en deze keer direct twee dagen mand. Een leerzame wedstrijd voor de meeste duiven. In de vereniging hebben wij weer een keurige eerste plaats maar op de uitslag van compuclub staan wij in afdeling 7 – regio A op plek 27 van de 6722 duiven. Dat is wel is slechter geweest. Maar met de drie drietjes hebben we toch weer een super uitslag neer gezet. Nu nog de uitslag van Hilversum en omstreken afwachten want dat is de uitslag die voor ons belangrijk is. En wat denk je een mooie 12de plek van 2047 duiven. De drie drietjes blijft maar presteren ook dit jaar weer geen enkele keer gemist.

Peronne 5 Mei 2018 – tweede plaats

Bevrijdingsdag, altijd een dag vol gezelligheid. Een noord oosten wind zorgde ervoor dat deze vitesse vlucht een fond vlucht werd. Althans in het aantal uren dat de duiven in de lucht bleven. Een prachtige tweede plaats in de vereniging. Verslagen door onze penningmeester soms moet je ook een ander is laten winnen 😉 en dan is het de penningmeester zeker gegund. Zelfs met zijn eerst aangewezen duif. Gefeliciteerd Theo Vermeulen van jou verliezen is geen schande.

Lessines 28 April 2018 – eerste plaats

Wederom de eerste plaats in de vereniging met 320 duiven en de eerste plaats aangewezen vitesse kampioen in de tussenstand van de regio1 Hilversum en omstreken. Onze drie drietjes blijkt ook dit jaar weer een toppertje te zijn.
Maar deze wedstrijd de 32ste plek in de regio1. Van de 2530 duiven is dat niet slecht maar kan nog wel beter. Gelukkig maar want dat betekent dat er nog genoeg werk aan de winkel is.

Lessines 21 April 2018 – eerste plaats

De eerste plek is weer voor ons. Dit keer van de 482 duiven in het samenspel van Lelystad en omstreken net als de derde, vierde en vijfde plek. Een super uitslag en dat met een noord oosten wind en een stralend blauwe hemel. Onze duiven kwamen fit aan en dat na circa 212 km vliegen. Nauwelijks vermoeid of aan gewicht ingeboet dus voorlopig kunnen we ons nog verheugen op toekomstige prachtige uitslagen. Volgende week weer nieuwe kansen, onze duiven zijn er al klaar voor.

Duffel 14 April 2018 – eerste plaats

Tja wat kan ik zeggen van deze doffer uit 2016. Deze prachtige doffer met nummer 16-1847333 is een doffer die pas echt zijn best gaat doen wanneer de afstanden wat interessanter gaan worden. 155 Kilometer met een ZZW windje met windkracht 2 is dan ook niet echt zijn ding. Maar evengoed nog een negende plek van 2620 duiven in Regio 1 ,Hilversum en omstreken.
Maar in onze regio Lelystad en omstreken hadden wij de eerste en tweede plaats gewonnen.

Deze doffer is fenomenaal met een NO kopwind en wat zwaardere omstandigheden. Een doffer die niet te kloppen is door de grote mannen. Eigenlijk hoort deze doffer op het kweekhok thuis want ook de kinderen van deze doffer doen het fantastisch goed. Maar zeg nou eerlijk is toch heerlijk om de grote mannen te verslaan en hij was dit keer ook nog eens 2de getekende. Vorig jaar een bod gehad van 5000 euro voor deze doffer maar 2018 wordt zijn topjaar dus we houden hem nog even aan voordat hij naar een ander baasje mag.

Minderhout 7 April 2018 – eerste plaats

Wij starten in het begin van jaar altijd even rustig op maar direct deze uitslag in Afdeling 7 regio A is een veelbelovende verrassing. Deze fantastische duif de 16-1847329 heeft samen met de 16-1847325. Een geweldige 32ste en 33ste plek van 7173 duiven weten te bemachtigen en dat met een zuid oosten wind. Wij hadden zeven duiven mee waarvan er 6 prijs hebben gevlogen.

Maar in de regio Lelystad en omstreken was de eerste prijs en de tweede prijs voor ons en dat van de 337 deelnemende duiven.

Belangrijkste is natuurlijk dat alle zeven duiven die we meegaven met deze wedstrijd weer veilig en bovenal super gezond terug in het hok zijn. Duivensport is genieten.

Nelles van de Pol duiven horen nog steeds bij de top!

2017 (dit jaar weer voor generaal gespeeld)

2e snelheid aangewezen regio 1


4e snelheid onaangewezen regio1


6e Vitesse onaangewezen regio1


4e overnacht onaangewezen regio1


5e overnacht aangewezen regio1


1e natour onaangewezen regio1


3e natour aangewezen regio1


4e dagfond aangewezen regio1


5e dagfond onaangewezen regio1


6e duifkampioen Vitesse regio1


2e duifkampioen snelheid regio1


3e duifkampioen dagfond regio1


4e duifkampioen generaal regio1


Beste oude doffer regio1


1e generaal onaangewezen regio1


1e generaal aangewezen regio1


1e keizer generaal


11e Nationaal Mont de Marsan (ZLU)


13e Internationaal Mont de Marsan


4e St,Vincent afd 7


8e St,Vincent Marathon Noord


2016 (geen midfond gespeeld)

4e dagfond onaangewezen regio1


3e dagfond aangewezen regio1


5e jong onaangewezen regio1


5e jong aangewezen regio1


5e generaal aangewezen regio1


5e teletekst Tours 4275 d


5e dagfond fondclub Gooi en Eemland


9e bij de beste hokprestaties van Nederland


2015 (niet gespeeld voor generaal)

3e dagfond onaangewezen


1e duifkampioen dagfond regio1


Barcelona 2 duiven mee 8e en 13e fondclub Gooi en Eemland


2014 (niet gespeeld voor generaal)

2e jong onaangewezen regio1


6e jong aangewezen regio1


1e asduif jong regio1


2013

1e oud onaangewezen regio1


2e natour onaangewezen regio1


4e dagfond aangewezen regio1


1e oud aangewezen regio1


4e generaal snelheid aangewezen regio1


1e generaal aangewezen regio1


1e generaal onaangewezen regio1


1e keizer generaal regio1


1e Duffel 2713 duiven regio1


2012

1e oud onaangewezen regio1


3e oud aangewezen regio1


3e natour aangewezen regio1


5e dagfond onaangewezen regio1


6e dagfond aangewezen regio1


1e generaal onaangewezen regio1


2e generaal aangewezen regio1


8e natour aangewezen afd 7


2011

1e overnacht aangewezen regio 1


1e oude duiven aangewezen regio 1


4e dagfond onaangewezen regio 1


3e overnacht onaangewezen regio1


2e jong onaangewezen regio1


2e natour onaangewezen regio1


1e oud onaangewezen regio1


4e generaal snelheid onaan regio1


2e generaal aangewezen regio1


1e keizer generaal regio1


2010

1e duifkamp regio 1


1e asduif jong regio 1


3e overnacht onaangewezen regio 1


1e overnacht aangewezen regio 1


1e jong aangewezen regio 1


1e generaal onaangewezen regio 1


2e generaal aangewezen regio 1


1e keizer generaal regio 1


2e asduif afdeling 7


10e overnacht aangewezen afd 7


1e Bordeaux fondclub Gooi en Eemland


En nog veel meer