Kwekers

Bij FlevoPigeon fokken we alleen met de allerbeste postduiven. Bewezen duiven die topprestaties hebben neergezet zoals onze 4de nationaal Bergerac bijvoorbeeld. Maar wat dacht je van de gebroeders 701 en 702 of de alom bekende drie drietjes. De kwekers in ons kweekhok zijn niet zomaar kwekers maar het allerbeste geselecteerd op prestatie’s, vitaliteit, natuurlijke gezondheid en uitstekende erfelijke kwaliteiten. Onder de bezielende leiding van Willem van Dam en Henk Bisschop een bewezen top combinatie die al jaren bovenaan in de afdeling te vinden zijn. Hieronder vind u aan aantal toppers bij ons in het kweekhok. Jongen kunt u bestellen via het contact formulier of door even te bellen. Daarnaast hebben wij ook nog zuivere Nelles van de Pol duiven ideaal kruisingsmateriaal.

de Drietjes

Twee jaar lang schittert deze prachtige blauwe doffer aan de top in regio zeven maar ook in Regio1 Hilversum en omstreken. Iedereen kent deze doffer en weet wat een klasbak het is. Normaal gesproken zou een doffer van deze wereldklasse in het kweekhok zitten voor de rest van zijn leven. Maar niet bij Flevopigeon. Willem van Dam en Henk Bisschop houden wel van wat extra spanning. Een hele kleine greep uit de vele overwinningen van deze super doffer.
1 – 2286
2 – 4264
3 – 12644
3 – 2555
8 – 5093
9 – 2620
15 – 9221
27 – 6722
32 – 2530

4de Nationaal Bergerac 2018

Bergerac is één van de drie klassiekers van de middaglossing. Vluchten waar je naar uitkijkt. Het werd een lastige wedstrijd. De omstandigheden tijdens het vervoer waren extreem. Het moment van lossen werd een klus voor de verantwoordelijken. Uiteindelijk hebben zij het goed opgepakt, geholpen door de temperatuursdip op zaterdag. Op zaterdagmiddag om 2 uur konden de duiven worden gelost. De wind was wat gedraaid, zodat ze hem schuin achter hebben.

Het Nationaaltje uit onze gouden bloedlijn

kwekersDe winnende duif is een jaarling-doffer. Deze jaarling doffer heeft geen duivin, door het overschot aan doffers of tekort aan duivinnen. Vanaf Chateauroux zijn de jaarlingen, die steeds op weduwschap hebben gestaan, niet meer gescheiden. Het koppel, wat naast de Bergerac-winnaar zit, had eieren gelegd. Op de dag van inkorven voor Bergerac heeft Henk de schaal met eieren van dit koppel verplaatst naar de bak van de latere Bergerac-winnaar. Deze topper ging vol in de verdediging en heeft zich hierdoor enorm gemotiveerd. De winnende duif is ‘de 393’ van 2017. De vader van ‘de 393’ is ‘de 101’ van 2013. Hij is een zoon stamdoffer 701. Uit zowel ‘de 701’ als ‘de 101’ zijn diverse teletekst-duiven gekomen. De moeder is ‘de 874’ van 2015. Bij deze duivin is de lijn van de andere stamdoffer 702 terug te vinden, maar dan gekruist met de Rooie Cramer-lijn van Pieter Woord (Urk) en de fondlijn van de Comb Graaff- Gernaat uit Lelystad.
De 393’ heeft als jonge duif alle vluchten mee gevlogen. Presteren hoeven de fondjongen bij Willem en Henk niet, omdat deze niet worden verduisterd. Ze hoeven alleen maar te leren. De enige prijs die hij vloog was een 19e op Roye dat is dan ook meer dan genoeg. Vooral nu deze prachte kras doffer een vierde Nationaal Bergerac heeft gevlogen.

Mont de Marsan ZLU – 11e nationaal 2017 en 14e Internationaal Mont de Marsan

Nog zo een topper op ons kweekhok die een geweldige prestatie liet zien als weduwduivin.

De kop van het ZLU programma is er af. De eerste vlucht werd niet zoals gewoonlijk Pau maar werd vanwege weersomstandigheden in zuid Frankrijk aangepast naar een losplaats waar wel gelost kom worden. Het werd Mont de Marsan. Achteraf bleek het een goede keuze van de Belgische inrichter. De duiven werden gelost om 07.35 uur waarna de de duiven aan hun terugreis konden beginnen. Het bleek achteraf een snelle vlucht te worden van ruim 1000 kilometer.

Het Kleintje

De weduwduivin 14-1519756 werd om 20.59.17 uur geconstateerd op een afstand van 1036,7 kilometer met een gemiddelde snelheid van 1289,05 meter/Min. Ze stond gepaard aan de beste dagfonddoffer van ons maar werd toch ingemand omdat deze doffer in tussentijd zich een tweede duivin had toe geëigend. Het is een duivin die door ons zelf gekweekt is uit de gouden bloedlijn ook wel de bekende 701 x 702 lijn. Het is een mooi klein blauw duivinnetje met een mooi oog erg waakzaam en opmerkzaam. De “756” is als jonge duif opgeleerd door haar op alle jonge duivenconcoursen mee te geven. Hierop heeft ze geen enkele keer in concours gezeten maar wel telkens netjes thuis. Daarna is ze zeer sporadisch gespeeld aangezien ze als weduwduivin is ingezet. Zo is ze namelijk verleden jaar enkel op Chateauroux als concoursduif mee geweest. Verder heeft ze in 2016 enkel wat opleidingsvluchtjes gehad. Dit jaar is ze mee geweest op de 1e africhting voor fondduiven met afdeling 7 (deze lossing was niet zo’n succes) en een aantal keer op de doordeweekse africhtingen naar Roye met Noord en Zuid Holland. Als laatste is ze in het weekend voor het inkorven nog mee geweest naar Pont St. Max. om haar overgewicht wat af te laten nemen. Daarna is ze ingekorfd voor Mont de Marsan met als resultaat een 11e Nationaal ZLU en 14e Internationaal Mont de Marsan .

De Lomperd – 701

Winnaar Orange

Op deze eerste ochtendlossing met 2 dagen extra mand , kwamen de duiven de volgende ochtend in de vroegte thuis.
De winnaar 701 werd door Ome Jan de Lomperd genoemd omdat hij als jong en jaarling bij de buurman tot twee keer toe een raam van de bloemenkas eruit heeft gevlogen omdat hij werd achterna gezeten door een Sperwer.

De vader van de 701 is een kleinzoon van Reno van Looijmans , deze doffer is via C.v/d Hansz in het kweekhok terecht gekomen.
De moeder is een Nellis v/d Pol duivin en dit de dochter uit de stamduivin van Simon de Heij (België ) De 701 moest eigenlijk mee naar Bordeaux , hij liep zo op dat hij op laatste moment werd omgeruild. De broer van de 701 is de 702 en deze kwam ook op tijd als 10 e in de Regio 1. Later bleek dat de jongen uit deze gebroeders altijd goed tot zeer goed presteerde. Om die reden hebben we tot de dag van vandaag deze twee heren als stamvaders van onze kolonie duiven gehouden.

5e NPO Tours

4e NPO Afdeling 7 St. Vincent