Duiven kopen

De duiven van FlevoPigeon zijn geschikt zowel voor de korte en snelle afstanden als voor de lange en zware wedstrijden. Geschikt vanaf 100 km tot 1100 km of het nu warm en koud tegelijk is of regent en stormt. Deze duiven komen altijd thuis.

Onze visie

Tijdens de ontwikkeling van deze stam duiven waren een paar dingen zeer belangrijk. De duiven moesten onder alle omstandigheden thuis kunnen komen. Daarnaast moesten deze duiven ontzettend vitaal en gezond zijn maar bovenal het woordje stress niet kennen. Niet geheel onbelangrijk ook nog eens prijzen kunnen vliegen.

Alleen kwaliteit is goed genoeg

Uiteraard word er zo nu en dan nog pure kwaliteit bijgehaald. Zoals de Black Power en Blue Thunder van Pieter Woord uit Urk. De moeder van deze twee topdoffers won de eerste prijs Perpignan International. Een wedstrijd waar zes landen aan deelnamen. Een ongekende prestatie toen deze duivin ‘s nachts als eerste thuis wist te komen.
Omdat de Black Power en Blue Thunder bijzonder goed vererven hebben wij hier een hele aparte lijn mee opgebouwd die ons tot nu toe bijzonder veel succes heeft gebracht. Helaas is de Black Power onlangs voor een bijzonder hoog bedrag verkocht naar Duitsland. Soms kun je geen nee zeggen. Maar de kwaliteiten van deze zwartwitpen zullen ons hok nooit verlaten en onze Blue Thunder is nog steeds aanwezig op het kweekhok. Zodat we uit een onuitputtelijke bron jaar in jaar uit duiven kunnen kweken waar we mee aan de top blijven staan.

Eindelijk is het zover

Uiteraard willen we geen rommel verkopen en hebben enkele jaren onze duiven uitgetest in Polen bij een bevriende duivenmelker er is gebleken dat deze duiven van ongekende kwaliteit zijn. Verliezen worden er nauwelijks geleden en de medicijnkast alleen gebruikt in uiterste noodgevallen. Blind kuren is ieder geval niet meer nodig met deze ijzersterke stam. Polen staat erom bekend dat ze niet zuinig met duiven omgaan en wanneer je dan ook aan de top staat kun je niet anders zeggen dat onze stam duiven met vlag en wimpel is geslaagd.

De kwaliteit van onze duiven zorgt al voor jarenlang succes. Er zijn nauwelijks zulke stabiele hokken te vinden als de kweekhokken van FlevoPigeon. Meest recente topper is onze mister Thunder maar ook zijn broers en zusters zijn net zo goed. Net als de nazaten van mister Thunder een ontzettend goed verervende doffer met ongekend sterk karakter. Hij wordt nog steeds gespeeld. Afgelopen jaar twintig keer mee geweest en twintig keer bij de top. Dit jaar weer hetzelfde er lijkt geen eind te komen aan de lijst met successen. Iedereen zou deze doffer op het kweekhok zitten maar dan doe je deze doffer tekort. Bang dat wij hem kwijtraken zijn we niet omdat de nazaten al bewezen hebben van dezelfde kwaliteit te zijn.

Vanaf 2018 zijn er enkele dieren beschikbaar

Deze duiven komen altijd thuis, zijn zelden ziek en uitermate geschikt voor de duivenmelker die kwaliteit veel belangrijker vind dan kwantiteit. FlevoPigeon ook wel het kweekhok van boerenpostduiven genoemd. Daarnaast hebben wij ook een hele lijn met zuivere Nelles van de Pol duiven. Deze lijn is door ons jarenlang bloedzuiver gehouden. Zodat de kwaliteit van deze uitmuntende duiven niet verloren konden gaan. Uitmuntende goed inteelde stam die je kunt indelen in je eigen stam duiven om een ongekende vitialiteitboots teweeg te brengen. Wil je de kwaliteit van je duivenkolonie verhogen dan moet je absoluut enkele Nelles van de Pol duiven aanschaffen. Samen met de stam van Black Power en Blue Thunder heb je duiven in handen die je naar een ongekend hoog niveau brengen.

Schrijf je nu in of maak direct een afspraak

Wil je dus eindelijk eens een paar geweldige allrounders op je hok. Gewoon een paar ouderwetse vitale en gezonde postduiven die ook geweldig presteren. Kan ik je maar één ding aanraden en dat is je aanmelden op de wachtlijst van FlevoPigeon om in aanmerking te komen voor enkele topdieren.

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Je telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Je bericht